Razboi în Ucraina

Apărarea antiaeriană a Ucrainei este în vizorul rușilor. Ce declarații face un înalt oficial american în acest sens

Publicat: 30 nov. 2022
Apărarea antiaeriană a Ucrainei este în vizorul rușilor. Ce declarații face un înalt oficial american în acest sens
Rușii au în plan distrugerea apărării antiaeriene a Ucrainei, în urma ultimelor atacuri

În încercarea sa de a epuiza stocurile de apărare antiaeriană a Ucrainei, Rusia lansează asupra unor ținte din Kiev rachete de croazieră neînarmate, care au fost concepute pentru a transporta focoase nucleare. Tactica aceasta a fpst dezvăluită de un înalt oficial militar american  marți, 29 noiembrie.

Oficialul care a dorit să-și păstreze anonimatul, a fost întrebat despre o evaluare a serviciilor de informații militare britanice, dar a scos în evidență faptul că Rusia scoate încărcătura nucleară din rachetele de croazieră și lansează muniție fără focos spre Ucraina.

„Este cu siguranță ceva ce încearcă să facă pentru a atenua efectele sistemelor de apărare aeriană pe care le folosesc ucrainenii”, a spus oficialul de la Pentagon.

Este menționat că acestea sunt primele comentarii ale unui oficial american cu privire la rachetele fără focos.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a fost luată în vizor de către ruși

Rușii au în plan distrugerea apărării antiaeriene a Ucrainei, în urma ultimelor atacuri. Fotografiile apărute în spațiul online, din surse deschise, arată rachete de croazieră dezvoltate în anii 1980 exclusiv ca sistem de livrare nucleară și care au fost doborâte în Ucraina, „cu focosul probabil înlocuit cu balast”, se spune în raportul britanicilor.

Rusia speră aproape că astfel de rachete vor acționa ca o distragere și vor distrage atenția apărării aeriene ucrainene. Pentagonul susține că intensificarea acestor atacuri aeriene ale Rusiei în Ucraina este parțial concepută pentru a epuiza rezervele de apărare aeriană ale Kievului și pentru a obține, în cele din urmă, controlul aerian.

„Orice ar fi intențiile Rusiei, această improvizație subliniază gradul de epuizare a rezervelor de rachete cu rază lungă de acțiune ale Rusiei”, a adăugat ministerul britanic al apărării.

Din această cauză, Statele Unite și alți aliați s-au concentrat pe furnizarea de provizii de apărare aeriană pentru Ucraina, ajutorul variind de la sistemele moștenite din epoca sovietică până la cele mai moderne. Totodată, se pare că SUA iau în considerare în cele din urmă, trimiterea sistemului de apărare antirachetă Patriot în Ucraina pentru a-și sprijini capacitățile de apărare aeriană împotriva atacurilor rusești, a declarat marți un înalt oficial american în apărare.

Ce dezvăluiri face un general rus asupra următoarelor ținte

În cadrul unui context asemănător, reiterăm cum un general rus a sugerat  faptul că Rusia ar putea viza infrastructura bancară a Ucrainei în viitoarele atacuri cu rachete, în speranța de a arunca țara în haos. Așadar, generalul Andrei Gurulev, care este și membru al Dumei de Stat a Rusiei, a adăugat că țintirea infrastructurii bancare a Ucrainei ar lăsa Kievul în imposibilitatea de a plăti salariile oamenilor săi și ar pune capăt războiului, conform unui clip partajat pe Telegram de jurnalistul ucrainean Andrei Tsaplienko.

„După loviturile asupra instalațiilor energetice, ar trebui să aibă loc distrugerea infrastructurii bancare. Scopul este de a semăna haos, de a-i lăsa pe ucraineni fără locuri de muncă sau mijloace de trai. Naziștii ruși nu ascund faptul că trebuie să aducă cât mai multă suferință populației”, a scris Tsaplienko.

De altfel, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat de curând că în cele nouă luni de război, Rusia a lansat peste 16.000 de rachete asupra Ucrainei, iar 97% dintre țintele ruşilor au fost civile.

Cu toate acestea, în încercarea sa de a epuiza stocurile de apărare antiaeriană a Ucrainei, Rusia lansează asupra unor ținte din Kiev rachete de croazieră neînarmate
Adauga un comentariu