Razboi în Ucraina

Un general rus dezvăluie următoarea țintă: „După alimentarea cu energie, rachetele ar trebui să vizeze sistemul bancar ucrainean”

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un general rus dezvăluie următoarea țintă După alimentarea cu energie rachetele ar trebui să vizeze sistemul bancar ucrainean
Un general rus a sugerat că Rusia ar putea viza infrastructura bancară a Ucrainei în viitoarele atacuri cu rachete, în speranța de a arunca țara în haos

Un general rus a sugerat că Rusia ar putea viza infrastructura bancară a Ucrainei în viitoarele atacuri cu rachete, în speranța de a arunca țara în haos.

Generalul Andrei Gurulev, care este și membru al Dumei de Stat a Rusiei, a adăugat că țintirea infrastructurii bancare a Ucrainei ar lăsa Kievul în imposibilitatea de a plăti salariile oamenilor săi și ar pune capăt războiului, conform unui clip partajat pe Telegram de jurnalistul ucrainean Andrei Tsaplienko.

„După loviturile asupra instalațiilor energetice, ar trebui să aibă loc distrugerea infrastructurii bancare. Scopul este de a semăna haos, de a-i lăsa pe ucraineni fără locuri de muncă sau mijloace de trai. Naziștii ruși nu ascund faptul că trebuie să aducă cât mai multă suferință populației”, a scris Tsaplienko în postarea în care a distribuit clipul.

Rusia a lansat peste 16.000 de rachete asupra Ucrainei

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că, în cele nouă luni de război, Rusia a lansat peste 16.000 de rachete asupra Ucrainei, iar 97% dintre țintele ruşilor au fost civile.

În ultimele săptămâni, Rusia a început să lanseze atacuri masive cu rachete care au vizat infrastructura critică ucraineană, inclusiv instalații energetice. Atacurile recente au aruncat mai multe teritorii ucrainene în întuneric, lăsând locuitorii fără electricitate și încălzire în timpul iernii.

Pe lângă infrastructura critică, armata rusă a provocat pagube la cel puțin 32.000 de obiective civile de la începutul războiului, inclusiv case private și clădiri de apartamente, a relatat CNN, citându-l pe diplomatul ucrainean Evghenii Ienin. Oficialul ucrainean a mai precizat că doar 3% din toate bombardamentele rusești au vizat instalații militare.

Moscova bombardează infrastructura critică a Ucrainei pentru a-i diminua potențialul militar

Doi oficiali ruși, și anume purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzya, au recunoscut că Moscova bombardează infrastructura critică a Ucrainei pentru a-i diminua potențialul militar și pentru a o forța să se așeze la masa negocierilor.

„Unul dintre obiectivele operațiunii militare speciale este de a submina capacitățile de luptă ale armatei ucrainene. Iar acest obiectiv va fi atins prin mijloace militare până când regimul de la Kiev va adopta o poziție realistă, care va face posibilă discuția și încercarea de a rezolva aceste probleme, care ne-au determinat să lansăm operațiunea militară specială”, a declarat Nebenzya la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, săptămâna trecută.

Adauga un comentariu