Local

ApaVital a început să înlocuiască 16.000 de apometre de branșament ieșite din perioada de valabilitate

Publicat: 20 ian. 2022
Sediul ApaVital Iași, de pe strada Mihai Costăchescu
Apometrele de branșament urmează să fie înlocuite de o firmă contractată de ApaVital

ApaVital a început să schimbe 16.000 de apometre de branșament ieșite din perioada de valabilitate metrologică. De înlocuirea celor 16.000 de apometre de apă rece, ieșite din termenul de valabilitate metrologică, se va ocupa SC AP Krystian Group SRL, firmă contractată de furnizorul ApaVital. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 300.000 de euro

Furnizorul de servicii ApaVital SA a început, pe 17 ianuarie 2022, operațiunile de înlocuire a contoarelor de apă rece cu diametre de 15 mm și 20 mm, folosite de consumatorii casnici, cărora le expiră perioada validă din punct de vedere metrologic. Perioada de valabilitate este de 7 ani. Este vorba, mai exact, despre acele aparate de măsură a consumului montate pe branșamentele utilizatorilor serviciilor de alimentare cu apă.

„Vorbim despre acele apometre montate la limita proprietății private, unde există o relație contractuală între consumator și ApaVital”, a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital SA Iași.

Reprezentanții companiei de apă și canal au precizat că firma care se va ocupa de înlocuirea acestor apometre nu are voie să perceapă de la consumatori niciun cost pentru lucrările prestate.

„În cadrul acestor operațiuni, apometrele aflate pe proprietatea utilizatorilor vor fi schimbate, costurile fiind suportate integral de ApaVital SA. Așadar, echipele de lucrători de pe teren nu au voie să perceapă nicio sumă de bani pentru lucrări în legătură cu schimbarea lor”, au precizat reprezentanții ApaVital.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au scris despre încasările făcute de ApaVital în ultimii 3 ani de la consumatorii casnici.

ApaVital a început să schimbe 16.000 apometre: cine se va ocupa de lucrări

Furnizorul ieșean a delegat o societate specializată pentru a presta acest serviciu de înlocuire a contoarelor de apă rece. Este vorba despre SC AP Krystian Group SRL, societate cu sediul în comuna Miroslava, județul Iași. Această firmă avea în anul 2020 o cifră de afaceri de 1.796.856 lei, un profit net de 181.479 lei și un număr mediu de 13 angajați.

„Am încheiat un contrat cu AP Krystian Group SRL pentru aceste servicii. Perioada contractului este de 1 an, însă acesta se poate prelungi dacă există, de exemplu, lipsă de personal și lucrările nu pot fi finalizate în termenul stabilit inițial”, a mai spus Răzvan Manolache.

Echipele de lucrători care vor acționa pe teren au obligația de a prezenta, la cererea utilizatorului care beneficiază de serviciile de înlocuire, adeverințele emise de ApaVital.

„Serviciul va fi prestat în acest an de SC AP Krystian Group SRL, în numele și pentru ApaVital SA, pe baza unui contract de prestări servicii”, au mai afirmat reprezentanții ApaVital SA.

Ce trebuie să facă firma care va înlocui apometrele

Firma AP Krystian Group SRL a fost contractată de ApaVital pentru a realiza înlocuirea a 16.000 de apometre de apă rece ieșite din termenul de valabilitate. Dintre acestea, 6.000 sunt în zona metropolitană, iar restul – în județ. Operațiunile de înlocuire se vor desfășura conform unor reguli de bază.

„Societatea se angajează să verifice integritatea sigiliului aplicat elementelor de securizare ale capacului înseriat al contorului (unde există) și a elementelor de legătură ale acestuia. Echipele trebuie să evalueze starea tehnică și a integrității contorului demontat cu scopul depistării eventualelor deficiențe funcționale, distrugerii accidentale sau a eventualelor intervenții neautorizate în scop de fraudă. Aceste echipe se vor ocupa de montarea contorului aflat în perioada de valabilitate a verificării metrologice. Totodată vor efectua probe de etanșeitate a instalației și a existenței apei la gurile de consum ale utilizatorului. Și, nu în ultimul rând, vor aplica în mod corespunzător sigiliul personalizat prin toate orificiile contorului și elementelor de legătură situate în amonte și aval de contor”, au transmis reprezentanții ApaVital.

Cei de la AP Krystian Group SRL au obligația de a suna în prealabil utilizatorii casnici pentru a stabili data și ora la care vor fi înlocuite aceste contoare.




Comentarii
Adauga un comentariu