Local

ApaVital extinde rețelele de apă și canalizare în municipiul Pașcani! Valoarea investiției este de aproape 20 de milioane de euro. Kilometri de conducte vor fi îngropate în pământ

Publicat: 25 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital extinde rețelele de apă și canalizare în municipiul Pașcani Valoarea investiției este de aproape 20 de milioane de euro. Kilometri de conducte vor fi îngropate în pământ
Municipiul Pașcani va avea rețele de utilități cu o valoare de 20 de milioane de euro

Rețelele de apă-canal vor fi extinse în zona municipiului Pașcani. Nu mai puțin de 20 de milioane de euro costă investiția propusă de compania ApaVital. Fondurile au fost accesate prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Licitația pentru realizarea lucrărilor este programată la mijlocul lunii martie 2022

ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași, continuă investițiile în cadrul unui proiect major susținut din fonduri europene, cu o valoare de aproape 500 de milioane de euro. Astfel, pe data de 15.03.2022, autoritatea contractantă va organiza licitația pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în municipiul Pașcani. Valoarea estimată a contractului este de 93.029.466 de lei, fără TVA, aproape 20 de milioane de euro.

„Din punct de vedere al riscului de inundații, arealul aparține zonei cu o cantitate maximă de precipitații căzută în 24 de ore, estimată a fi cuprinsă în intervalul 150 – 200 mm cu posibilitatea apariției unor inundații ca urmare a scurgerilor pe torenți. Pe raza UAT-ului nu există lacuri naturale, dar sunt amenajate iazuri și heleștee. Având în vedere frecvența inundațiilor din bazinul Siretului, pentru UAT Pașcani, au fost executate lucrări de îndiguire, regularizare, apărări de maluri, acumulări permanente și nepermanente pe aproximativ 50 km de cursuri de apă (mal drept râu Siret, pârâu Gâștești și pârâu Hăznășeni)”, se arată în caietul de sarcini.

Un proiect similar va fi implementat în alte trei comune din județul Iași, cu o valoare de 16 milioane de euro.

Intervențiile vor fi realizate în suburbiile municipiului Pașcani

Conform proiectului, investițiile vor fi realizate în municipiul Pașcani, dar și în cele cinci suburbii: Blăgești, Boșteni, Gâștești, Lunca Pașcani, Sodomeni. Este vizată reabilitarea conductei de aducțiune pe o lungime de 6.432 de metri, dar și montarea unei conducte noi cu o lungime de 3.174 de metri.

Nu în ultimul rând, proiectul presupune reabilitarea altei rețele de alimentare cu apă – 11.673 de metri, extindere rețea de alimentare cu apă – 13.711 metri, înființare rețea de alimentare cu apă – 19.248 de metri, reabilitare rețea de canalizare menajeră – 3.928 de metri, extindere rețea de canalizare menajeră – 8.909 metri, înființare de rețea de canalizare menajeră – 31.469 de metri. Vor fi montate și 21 de stații de pompare. Proiectul de modernizare face parte din Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii.

ApaVital a alocat 12 milioane de euro numai pentru piese de schimb

Recent, ApaVital SA a încheiat altă procedură pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 de lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci.

Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractul se apropie de prevederea bugetară inițială. Piesele vor fi furnizate prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Adauga un comentariu