Local

ApaVital extinde rețelele de apă și de canalizare în trei localități din județul Iași! Contractul are o valoare de 16 milioane de euro

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital extinde rețelele de apă și de canalizare în trei localități din județul Iași Contractul are o valoare de 16 milioane de euro
Trei comune din județul Iași vor avea o rețea nouă de apă și canalizare

Compania de apă-canal a județului Iași continuă investițiile pentru extinderea rețelelor în mai multe comune. Procedura este programată la începutul lunii martie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

ApaVital SA, compania de apă-canal a județului, anunță noi achiziții în cadrul unui proiect major finanțat din fonduri europene, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, în valoare totală de aproape 500 de milioane de euro. Astfel, pe data de 7 martie 2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru realizarea lucrărilor.
Valoarea estimată a contractului este de 78.303.973 de lei, fără TVA, aproape 16 milioane de euro. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Lucrările vor consta în achiziționarea, recepționarea, depozitarea tuturor materialelor necesare pentru lucrări, construirea, testarea, punerea în funcțiune și predarea spre exploatare a acelor lucrări și remedierea defectelor până la sfârșitul perioadei de remediere a defectelor”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările de extindere vor fi realizate în 3 localități din județul Iași

Conform proiectului, lucrările vor fi realizate în 3 comune din județul Iași: Brăești (10.844 de metri), Sinești (8.043 de metri) și Popești (3.908 metri).

„În prezent, în comuna Popești din județul Iași, nu există un sistem centralizat de canalizare, evacuarea apelor uzate provenite din gospodării făcându-se la suprafața terenului prin scurgeri la rigole sau prin infiltrarea în sol, prin intermediul haznalelor, ceea ce conduce la poluarea solului și a respectivei pânze de apă subterană, precum și a cursurilor de apă de suprafață. Realizarea investiției va conduce la rezolvarea unei probleme fundamentale pentru populația comunelor Sinești și Popești, creând astfel un confort sporit populației. Se obține astfel mărirea gradului de accesibilitate la servicii apă-canal și ridicarea calității serviciilor prin înființarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital investește și în alte comune din județul Iași.

ApaVital cheltuiește 12 milioane de euro pe mai multe loturi de piese de schimb

Recent, ApaVital SA a încheiat o altă procedură pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 de lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci și remorci.

Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractului se apropie de prevederea bugetară inițială. Piesele vor fi furnizate prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Adauga un comentariu