Economic Local

ApaVital Iași extinde rețeaua de canalizare din comuna Tomești! Nouă oferte depuse pentru contractul de 150.000 de euro

Publicat: 10 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital Iași extinde rețeaua de canalizare din comuna Tomești Nouă oferte depuse pentru contractul de 150.000 de euro
ApaVital investește în comuna Tomești

Locuitorii din comuna Tomești, județul Iași, vor beneficia de noi investiții în infrastructură. Compania de apă-canal a declanșat licitația pentru execuția lucrărilor. Nu mai puțin de 9 oferte au fost depuse în cadrul procedurii. Prețul cel mai mic este unul dintre criteriile de departajare

ApaVital SA continuă investițiile în județul Iași. Recent, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Dealul Doamnei, pe drumul județean 249E, kilometrul 0+261 – 1+ 354. Valoarea estimată a investiției este de 741.858 lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de 9 oferte: Alsim Invest SRL, Thot Technology SRL, Lis Affair SRL, Casrep SRL, Geiger Transilvania SRL, Europartener SRL, Rekainstal Shop SRL, Saga Energy SRL – SO.I.M. SRL, Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Săparea va începe numai după completa organizare a șantierului, aprovizionarea cu țevi și celelalte materiale necesare, astfel încât șanțul să rămână deschis numai un timp strict necesar. Lucrările se vor ataca întotdeauna din aval spre amonte. Săparea șanțului se va face conform unui grafic detaliat întocmit de constructor pe baza posibilităților de lucru a șantierului. Săpătura se va executa manual și mecanizat. Execuția săpăturii va fi însoțită obligatoriu de sprijiniri verticale metalice și de epuizare a apelor. Pentru execuția sigură și ușoară a căminelor de vizitare s-au prevăzut spații suplimentare pentru sprijiniri și cofraje de câte 50 cm în jurul fundației căminelor”, se arată în caietul de sarcini. Primăria Tomești a organizat o licitație pentru refacerea trotuarelor.

Câștigătorul contractului trebuie să respecte o serie de recomandări privind transportul materialelor

ApaVital SA a impus ofertanților să respecte o serie de condiții privind transportul materialelor.

„Transportul și manipularea tuburilor din PVC, ce se livrează sub formă de bare drepte, ambalate în pachete, se efectuează cu grijă, tuburile fiind împănate sau ancorate pentru reducerea riscurilor de deteriorare în timpul transportului, ferindu-le de lovituri sau zgârieturi. Se vor folosi camioane cu platforme și nu se vor utiliza lanțuri sau cabluri la manevrarea sau la legarea tuburilor. Se recomandă utilizarea benzilor textile cu lățimea minimă de 100 mm. Dispozitivele de încărcare și manipulare utilizate vor avea părțile de contact cu tubul protejate de lemn sau polietilenă”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital achiziționează hidranți subterani ce vor fi folosiți la intervenția pompierilor

Recent, compania de apă-canal a declanșat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență și menținerii instalațiilor de apă potabilă în parametri optimi”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Adauga un comentariu