Economic Local

ApaVital SA cumpără țevi de oțel pentru extinderea rețelei de apă din Iași! Contractul are o valoare de 150.000 euro

Publicat: 17 iun. 2020
ApaVital SA cumpără țevi de oțel de 150.000 euro, pentru extinderea rețelei de distribuție a apei potabile
ApaVital SA extinde rețeaua de apă din Iași

ApaVital SA cumpără țevi de oțel pentru extinderea rețelei de apă. Licitația este programată pentru începutul lunii viitoare. Necesarul este de 2.314 metri liniari de țeavă neagră sudată, trasă și țeavă zincată. Contractul are o valoare de 150.000 euro

ApaVital SA intenționează să extindă rețeaua de apă potabilă din Iași. Pe data de 2 iulie 2020, compania de apă canal lansează o licitație pentru achiziționarea mai multor dimensiuni de țeavă de oțel. Procedura are o valoare estimată de 685.288 lei, fără TVA, aproape 150.000 euro. Echipamentele sunt necesare și pentru activitățile de exploatare și întreținere a rețelelor.

„Necesitatea achiziționării a fost creată de motivația asigurării în regim continuu a cantității de apă necesară populației, optimizării costurilor de exploatare, eficiența precum și optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă potabilă. Ca urmare a achiziției acestor produse se vor aduce beneficii în ceea ce privește realizarea rețelelor de transport de apă rece potabilă, a confecțiilor și construcțiilor metalice, a instalațiilor tehnologice, a instalațiilor hidraulice și sanitare în vederea asigurări în regim continuuu a cantității de apă necesară populației”, este contextul în care se organizează achiziția.

Țevile de oțel trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni din momentul furnizării de către operatorul economic

ApaVital SA are pretenția, prin contract, ca echipamentele să aibă o garanție de minimum 24 de luni și să fie furnizate la sediul autorității contractante. Necesarul este de țeavă de oțel neagră trasă, sudată și țeavă oțel zincată. Lungimea totală a echipamentelor trebuie să fie de 2.314 metri liniari.

„Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, inclusiv cheltuielile de transport cad automat în sarcina ofertantului. Furnizorul răspunde în perioada de garanție tehnică pentru calitatea produselor, în conformitate cu standardele și normativele legale. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificare a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA a cumpărat și conducte, tot pentru extinderea rețelelor de apă din zona de operare a companiei

ApaVital SA a finalizat altă licitație pentru achiziționarea mai multor loturi de conducte pentru lucrările de investiții. Valplast Industrie SRL și Valrom Industrie SRL, ambele din București, au câștigat procedura cu o ofertă financiară de 700.000 euro, fără TVA. Conductele vor fi folosite pentru activități de întreținere a rețelelor deja existente. Vor fi folosite și pentru lucrări de extindere a rețelelor de apă potabilă și a canalizării. Compania de apă-canal a încheiat și procedura pentru achiziționarea unui număr de 5.407 contoare de apă, necesare pentru branșările ce se vor efectua pe parcusul acestui an. ApaVital SA a semnat contractul cu societatea Vestra Industry SRL, din Botoșani, care a depus o ofertă financiară de 1.550.264 lei, fără TVA, aproape 330.000 euro.

În 2018, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 56,4 milioane lei, profit de aproape 4 milioane lei, datorii de 17,5 milioane lei, cu un număr de 52 angajați. Contoarele vor putea fi citite de la distanță de către operatorii ApaVital SA.
Adauga un comentariu