Economic Local

ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare dintr-o zonă aglomerată! Mai multe firme vor contractul de 160.000 de euro

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare dintr-o zonă aglomerată Mai multe firme vor contractul de 160.000 de euro
ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare dintr-o zonă aglomerată

ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare dintr-o zonă aglomerată. Mai mulți consumatori din zona Bucium vor avea acces la rețeaua de canalizare. Va fi extinsă și rețeaua de distribuire a apei potabile. Compania de apă-canal continuă campania de achiziții și în perioada următoare

ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare dintr-o zonă aglomerată. Recent, a fost lansată o licitație pentru realizarea lucrărilor în zona Bucium. Lucrările au o valoare estimată de 772.046 lei, fără TVA, aproape 160.000 euro. La procedură s-au înscris mai multe societăți: General Instalații SRL, Casrep SRL, Laurențiu H SRL, Hidroterm SRL, Alsim Invest SRL, Inbit SRL, asocierea Saga Energy SRL – SO.I.M SRL și asocierea Ema Agro-construct SRL – Cornell’s Floor SRL – Teleconstruct Company SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Sunt vizate străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1.260 metri liniari, în timp ce rețeaua de distribuție se extinde cu 155 metri liniari.

„Realizarea unui sistem centralizat de evacuare a apelor uzate menajere asigură condiții de viață civilizată pentru locuitorii din zonele studiate. Conductele de alimentare cu apă există parțial, sunt subdimensionate, deci nu pot asigura debitul și presiunea apei la consumatori și nici realizarea unei rețele de hidranți exteriori. Alimentarea cu apă constituie pentru centrele populate o dotare indispensabilă care condiționează desfășurarea vieții igienice a oamenilor și intervine ca factor important în aproape toate procesele de producție industrială”, se arată în caietul de sarcini.

O mare parte din lucrare va fi realizată pe o singură stradă din zona Bucium

Mai bine de jumătate din rețeaua de canalizare va trece prin strada Teascului.

„Colectorul proiectat va asigura evacuarea apelor uzate menajere colectate de la consumatorii aferenți străzilor: Teascului, C.G. Bedreag, stradelelor: Corbului, Plugari, Verde. Pentru colectarea apelor uzate menajere s-a prevăzut execuția de cămine de rupere de pantă, două bucăți, respectiv 18 cămine de vizitare. Colectorul proiectat va avea traseul conform planului de situație. Colectorul proiectat se va descărca în rețeaua de canalizare existentă pe strada Dealul Bucium prin intermediul căminului de vizitare existent”, se mai arată în documentație.

Intervențiile realizate pe drumurile publice au lăsat în urmă adevărate cratere

Pe data de 03.09.2020, ApaVital SA demarează altă licitație pentru realizarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere afectată de lucrările de branșări sau extindere a canalizării. Costurile estimate sunt de 145.050 lei, fără TVA.

„Executorul se obligă să presteze lucrările de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în municipiul Pașcani și în aria de operare a Sectorului Operațional Siret”, se arată în caietul de sarcini.

Stațiile de mixtură asfaltică trebuie să fie la o distanță de maximum 30 de kilometri față de zona de intervenție. Trebuie acoperită o porțiune de drum de 680 de metri pătrați.

Adauga un comentariu