Economic Local

Primăria Iași modernizează un lot nou de străzi! Contract de 145.000 euro pentru realizarea proiectării

Publicat: 10 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași modernizează un lot nou de străzi Contract de 145.000 euro pentru realizarea proiectării
Primăria Iași modernizează un lot nou de străzi

Primăria Iași modernizează un lot nou de străzi. Contractul pentru realizarea proiectării este de 145.000 euro. În lotul propus de municipalitate sunt prinse 14 străzi din mai multe cartiere din Iași. Documentația trebuie realizată în termen de 9 luni de la semnarea contractului

Primăria Iași modernizează un lot nou de străzi. Pe data de 19.08.2020, Primăria Iași organizează o licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru modernizarea unui număr de 14 străzi. Prevederea bugetară a licitației este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 145.000 euro.

„Obiectivul specific al investiției îl reprezintă modernizarea rețelei de străzi din cartierele din Municipiul Iași pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță și confort în trafic. În plus, starea de degradare a străzilor, condițiile minime de siguranță a circulației, elementele constructive prezintă o stare avansată de degradare în corelare cu durata de exploatare a acestora. Rețeaua de străzi din cartiere prezintă o stare necorespunzătoare datorită traficului intens, a dezvoltării locuințelor în zona limitrofă a municipiului, datorită intervențiilor repetate la rețelele de utilități din subteran”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași modernizează un lot nou de străzi, după ce au fost reabilitate și alte artere din oraș

Pe lista de asfaltări, Primăria Iași a trecut următoarele drumuri: str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Ateneului, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este 7.360 metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Primăria Iași a semnat un contract în valoare de 4 milioane de euro pentru montarea pavelelor în cartiere

Municipalitatea ieșeană a încheiat, recent, un contract cu Symmetrica SRL, din Suceava, în valoare de aproape 4 milioane euro. Societatea trebuie să monteze pavele în mai multe cartiere din oraș: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta, Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Zona Centrală, Cantemir, Socola, Bularga, Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă, Bucium, Primăverii și Tudor Vladimirescu. Lungimea trotuarelor este de 150.000 metri liniari, adică 150 kilometri. Investiția presupune și aducerea la cotă a unui număr de 369 hidranți, 2.474 cutii gaz, 3.930 cămine de apă și canalizare. Vor fi executate lucrări de înlocuire a unui număr de 241 cămine de apă și canalizare. Durata de execuție este de doi ani.

Adauga un comentariu