Local

ApaVital SA înlocuiește canalele afectate de traficul greu din oraș! Vor fi achiziționate sute de plăci carosabile

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA înlocuiește canalele afectate de traficul greu din oraș Vor fi achiziționate sute de plăci carosabile
ApaVital SA cumpără plăci carosabile pentru canalele din oraș

Un lot de 465 de plăci carosabile vor ajunge în depozitele ApaVital SA. Licitația pentru furnizarea produselor este programată pentru finalul lunii ianuarie 2022. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi achiziiții în anul 2022. Astfel, pe data de 25.01.2022, ApaVital SA va organiza o licitație pentru achiziția mai multor loturi de plăci carosabile pentru gurile de canal din municipiul Iași. Se va interveni în cazul în care capacele sunt afectate de traficul rutier din municipiu și nu numai. Valoarea estimată a contractului este de 315.000 lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro.

”Prin achiziționarea de placă carosabilă prefabricată se vor aduce beneficii atât cu privire la eliminarea disconfortului privind lipsa acestora din rețelele de canalizare, cât și la eliminarea mirosurilor din colectoarele de canalizare din aria de operare. Rezultatele așteptate ale acestei achiziții sunt: eliminarea disconfortului privind mirosurile degajate din colectoarele de canalizare, acoperirea căminelor de vizitare din sistemul de canalizare de pe domeniul public, eliminând riscurile de accidente”, se arată în caietul de sarcini.

Totodată, ApaVital a anunțat extinderea rețelelor de canalizare în mai multe localități din județul Iași.

Autoritatea contractantă cumpără sute de plăci carosabile

Conform necesarului, ApaVital SA va achiziționa un număr de 450 de plăci carosabile, ce trebuie să aibă o garanție de 24 de luni. Livrarea va fi realizată în termen de 30 de zile, în funcție de nota de comandă. Comisia de evaluare organizată în cadrul licitației va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

”Recepția cantitativă va consta în verificarea produselor contractate, împreună cu reprezentantul furnizorului, și va fi finalizată prin încheierea unui proces-verbal de recepție/predare – primire semnat de toți reprezentanții. Dacă vreunul din produse nu corespunde specificațiilor din oferta propusă, achizitorul are dreptul să îl respingă, iar furnizorul are obligația, fără a modifica prețul contractului, să înlocuiască produsele refuzate, să facă toate modificările necesare pentru ca produsele să corespundă specificațiilor tehnice”, se mai arată în documentația procedurii.

Timp de doi ani, ApaVital cumpără piese de schimb în valoare de 12 milioane de euro

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a finalizat altă procedură pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Piesele vor fi furnizate prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de doi ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Adauga un comentariu