Local

ApaVital schimbă vanele de la rețelele de apă din județul Iași. Contractul ajunge la 1,2 milioane de euro

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
ApaVital schimbă vanele de la rețelele de apă din județul Iași. Contractul ajunge la 12 milioane de euro
Mai multe puncte din județ vor fi modernizate

Operatorul ApaVital cheltuie 1,2 milioane de euro pentru a achiziționa vane noi la rețelele de apă existente. Compania va moderniza și alte puncte din județ în următorul an

Operatorul de apă-canal din Iași anunță noi investiții. În județ, sunt sute de mii de kilometri de rețele de apă, iar la un timp este necesar ca piesele să fie înlocuite. Astfel, vor fi aduse „armături”, vane care sunt folosite la controlarea fluxului de apă ce circulă printr-o conductă.

ApaVital aduce vane noi pentru rețelele de apă

Termenul-limită de depunere a ofertelor este data de 26 iunie 2024, iar contractul are o valoare de 5.898.481 de lei, fără TVA, undeva la 1,2 milioane de euro. Acesta va fi semnat pentru o perioadă de 12 luni.

„Achiziția acestor armături sunt ca urmare a nevoilor de înlocuire a armăturilor defecte din sistem cât și pentru lucrările de investiții la rețelele de alimentare cu apă, cu scopul de automatizare a vanelor cu funcția de reglare a debitului din sistemul de distribuție a apei potabile. Cu ajutorul acționarilor electrice ale armăturilor solicitate de tip ON/OFF și de reglaj cu modul de transmitere 4-20 mA, vanele sunt acționate de la distanță, din camera de comandă cât și operare locală”, este precizat în caietul de sarcini.

Pierderile de apă vor putea fi controlate mult mai simplu cu ajutorul acestor vane.

„Achiziționarea de armături este necesară în asigurarea proceselor tehnologice și sistemul de distribuție apă-canal. Rezultatele așteptate ale acestei achiziții sunt: îmbunătățirea serviciilor de furnizare a apei potabile și implicit creșterea numărului de abonați; îmbunătățirea instalațiilor tehnice de transport prin conducte a apei cu ajutorul vanelor industriale având funcția de reglare a debitelor; reducerea pierderilor de apă și gestionarea eficientă a alimentării cu apă, cu risc redus de șoc hidraulic; echilibrarea corectă a circuitelor hidraulice este esențială în a garanta funcționarea sistemului”, apare în documentație.

Mai multe puncte de lucru vor fi modernizate

Vanele vor fi folosite și pentru modernizarea unor puncte din județul Iași. Operatorul vrea să atragă mai mulți clienți în perioada următoare, astfel că urmărește să extindă și rețelele de apă.

„În momentul de față, în dotarea societății există armături care asigură funcționarea proceselor tehnologice la parametri optimi în cazul unor avarii ori defecțiuni. Produsele solicitate vor fi folosite în modernizarea punctelor de lucru care necesită adaptarea la cerințele legislative și tehnice în vigoare cât și la lucrări de mentenanță. Prin utilizarea acestor armături se preconizează îmbunătățirea capacității operaționale a Operatorului Regional de servicii de apă și apă uzată din județul Iași, contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor asigurate pentru clienții pe care îi deservește în aria de operare (populație, agenți economici)”, se mai arată în procedură.

Vanele cumpărate de ApaVital vor fi montate la rețele de apă din județul Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu