Economic Local

ApaVital va reabilita rețeaua de distribuție din cartierul Dacia! Contractul a fost câștigat de o firmă din Iași!

Publicat: 30 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital va reabilita rețeaua de distribuție din cartierul Dacia Contractul a fost câștigat de o firmă din Iași
Compania ApaVital pregătește investițiile din zona Dacia: contractul a fost semnat recent

Rețelele de apă din cartierul Dacia, din municipiul Iași, vor fi modernizate. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună îi aparține unei societăți din Iași. Oferta depusă s-a încadrat în prevederea bugetară

Compania de apă-canal din Iași continuă programul anual de investiții. Recent, ApaVital a finalizat o licitație pentru lucrările de înlocuire a rețelelor de distribuție a apei și de refacere a branșamentelor de pe strada Prof. I. Simionescu, zona Dacia, din Iași. Contractul a fost câștigat de societatea Rekainstal Shop SRL, din Iași, condusă de Ciprian Octavian Hriscu și Andreea Diana Zaharia. În 2020, cifra de afacere a firmei a fost de 2.988.453 de lei, cu un profit de 330.032 de lei, datorii de 701.852 de lei și cu 22 de angajați.
Valoarea finală a contractului este de 333.120 de lei, fără TVA.

„În comanda de proiectare a Serviciului Investiții Dezvoltare se menționează stadiul avansat de uzură fizică și morală a rețelei de distribuție apă de pe strada Prof. I. Simionescu, precum și necesitatea corelării lucrărilor de refacere a instructurii tehnico-edilitare cu proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere derulat de Primăria Municipiului Iași. Se impune realizarea unui sistem de alimentare cu apă care să satisfacă atât necesarul de apă, cât și alimentarea la parametrii optimi a tuturor consumatorilor actuali și potențiali din zonă”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital a semnat un contract și pentru extinderea canalizării din zona Bucium.

Compania va conecta două străzi din cartierul Dacia

Lucrările vor fi executate pe o lungime de 304 metri. Totodată, vor fi realizate intervenții pe rețeaua de distribuție a apei pe calea de acces la punctul termic nr. 15 din Dacia.

„Rețeaua de apă proiectată se va racorda la extremități astfel: în capătul amonte, racordarea se va face în intersecția cu strada Columnei, la rețeaua de apă existentă PEHD de 160 mm pe strada Prof. I. Simionescu; în capătul aval, racordarea rețelei de apă proiectată se va face la conducta PE de 63 mm existentă. Conducta azbo Dn 150 mm existentă, care este racordată, la rândul ei, la conducta Fd Dn 200 mm de pe strada Vitejilor, se anulează”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital va cumpăra hidranți în valoare de 70.000 de euro

Totodată, compania de apă-canal din Iași a demarat procedurile pentru o altă licitație, referitoare la achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 de lei, fără TVA, adică aproape 70.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitare și stingere a incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență”, se arată în obiectivul procedurii.

Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1,25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Adauga un comentariu