Economic Local

ApaVital extinde rețeaua de canalizare din zona Bucium! Firma unui italian se va ocupa de realizarea lucrărilor

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital extinde rețeaua de canalizare din zona Bucium Firma unui italian se va ocupa de realizarea lucrărilor
Sediul ApaVital SA din municipiul Iași, strada Mihai Costăchescu

Compania de apă-canal extinde rețeaua de canalizare și distribuție pe străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. La procedură au participat mai multe firme, dar a fost aleasă oferta societății Saga Energy SRL, cu sediul în județul Iași

ApaVital SA extinde rețeaua de canalizare din zona Bucium. Recent, a fost finalizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea finală a contractului a ajuns la 658.461 de lei, fără TVA, aproximativ 140.000 de euro. Oferta aparține societății Saga Energy SRL, cu sediul social în comuna Aroneanu, județul Iași. Societatea este deținută de Matteo Vaccaro (80 la sută), cetățean italian, și Gheorghiță Luca Garofița (20 la sută). Firma de construții a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 1.011.549 lei, profit de 24.163 lei, datorii de 203.814 lei, cu un număr de 5 angajați. La procedură au mai participat: General Instalații SRL, Casrep SRL, Laurențiu H SRL, Hidroterm SRL, Alsim Invest SRL, Inbit SRL și asocierea Ema Agro – Construct SRL – Cornell’s Floor SRL – Teleconstruct Company SRL. Ofertele firmelor menționate nu au fost validate de către comisia de evaluare.

Lucrările de extindere vizează trei artere din zona Bucium

Conform proiectului, extinderea se va realiza pe următoarele artere: străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1.260 de metri liniari, în timp ce rețeaua de distribuție se extinde cu 155 de metri liniari.

„Realizarea unui sistem centralizat de evacuare a apelor uzate menajere asigură condiții de viață civilizată pentru locuitorii din zonele studiate. Conductele de alimentare cu apă există parțial, sunt subdimensionate, deci nu pot asigura debitul și presiunea apei la consumatori și nici realizarea unei rețele de hidranți exteriori. Alimentarea cu apă constituie pentru centrele populate o dotare indispensabilă care condiționează desfășurarea vieții igienice a oamenilor și intervine ca factor important în aproape toate procesele de producție industrială”, se arată în caietul de sarcini.

Mai bine de jumătate din rețeaua de canalizare va trece prin strada Teascului.

„Colectorul proiectat va asigura evacuarea apelor uzate menajere colectate de la consumatorii aferenți străzilor: Teascului, C.G. Bedreag, stradelelor: Corbului, Plugari, Verde. Pentru colectarea apelor uzate menajere s-a prevăzut execuția de cămine de rupere de pantă, 2 bucăți, respectiv 18 cămine de vizitare. Colectorul proiectat va avea traseul conform planului de situație. Colectorul proiectat se va descărca în rețeaua de canalizare existentă pe strada Dealul Bucium prin intermediul căminului de vizitare existent”, se mai arată în documentație.

ApaVital SA reabilitează sediul din Copou, de pe strada Mihai Costăchescu

Totodată, compania de apă-canal intenționează să reabiliteze termic corpul D la sediul din Copou, de pe strada Mihai Costăchescu, nr.6. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 25.11.2020.

„Intervențiile propuse prin prezenta documentație vor fi făcute asupra corpului D care cuprinde două volume conectate la nivelurile 1 și 2, având regimul de înălțime de S+P+2E, respectiv, S+P+2E. Înălțimea maximă a clădirii atinge 19,95 metri. Corpul D al sediului are o suprafață construită de 409,67 metri pătrați. Fiecare volum al corpului are câte un acces principal care se realizează din strada M. Costăchescu (un acces pe fațada principală și un acces din curtea interioară a clădirii). Construcția prezintă degradări ale stratului suport exterior al pereților și la nivelul soclului”, se arată în descrierea actuală.

Prevederea bugetară a procedurii este de 1.006.539 lei, fără TVA, aproximativ 200.000 de euro.

Adauga un comentariu