Eveniment-Social

Apel disperat al prim balerinului Operei Naționale Române Iași, Vlad Mărculescu: ” Războiul din Opera Națională Iași încă nu s-a terminat! ”

Publicat: 13 apr. 2021
Vlad Mărculescu, prim balerin al Operei Naționale Iași cu gura căscată
Vlad Mărculescu, prim balerin al ONRI trage un semnal de alarmă spunând că oamenii lui Beatrice Rancea incă îl șicanează

Prim balerinul Operei Naționale Române din Iași (ONRI), Vlad Mărculescu a lansat, prin intermediul unei postări publicate pe o reţea de socializare faptul că războiul din cadrul Operei incă nu s-a terminat.

Cel care a fost dat afară din cadrul ONRI și care a câștigat procesul fiind reangajat, a ţinut să mulţumească actualei conducerii interimare formată din prof. univ. dr. Daniel Șandru și noului coordonator artistic Andrei Fermeșanu, dar semnalează faptul că în continuare, oamenii fostului manager, Beatrice Rancea (anchetat de DIICOT fiind  suspectă că ar fi adus un prejudiciu de cca 5 milioane de lei Instituţiei de cultură Iași ) continuă să creeze o situaţie tensionată şi să îl şicaneze. Redăm, integral, întreaga postare publicată de Vlad Mărculescu pe o rețea de socializare:

Ajutor !!!! Un alt strigat de ajutor Iașului ! AJUTOR !!!!!!!
Voi continua zilnic căci nu pot scrie totul într-o postare. Ușor acest război m-a îmbolnăvit de inimă, de nervi și acuma se vede și fizic !!!
Războiul din Opera Națională Iași încă nu s-a terminat !
Și acuma voi începe cu mulțumirile !
Mulțumesc noul manager Daniel Sandru pentru obiectivitatea și dorința dumnealui de a dialoga .Cu dialogul am făcut pași gigantici în această luptă !
Mulțumesc noului coordonator artistic Andrei Fermesanu pentru că asculta pe toată lumea și nu iese din legalitate !
Dar acuma voi continua acest război mocnit în care persoanele puse în funcții de Beatrix şi astfel noua conducere este oarecum legată de mâini și de picioare.
Maestra de balet care avea 3 funcții șef serviciu balet , Solista balet , și coregrafa nu are dreptul la victimizare ! Toate evaluările făcute și toate bisericuțele și grupurile influente continua cu aceeași practici incorecte şi anume să marginalizeze pe cei care sunt fruntași profesionali dându-i la o parte și cei care mișcă greu, se creează coregrafii speciale de același maestru care a creat negativismul care încă colcăie în operă noastră dragă !
Nu exista pasiune , nu exista drag de această meserie !!!!! Și cum poate exista dacă același om continua cu aceleași manevre , suspiciuni și victimizări.
Victimele sunt doar cele care au luptat împotriva fostei conduceri și ei sunt cu adevărat cei care au rămas pe drumuri fără mâncare , fără dreptul de a performa în iubita noastră opera !
În continuare acest așa zis maestru de balet încearcă să îmi murdărească numele în companie între colegi și încearcă să creeze ura între noi colegi cu care ne știm de o viață.
Acuma cei care îi țin partea , vă doresc ca în viitorul apropiat când mă întorc să vă pregătiți poantele și să dansaţi rolurile care le aveți în fişa postului. Dacă aveți adevărul și profesionalismul în mâna și în picioare atunci vă aștept să dansăm împreună , Roua – post de prim solista aștept orice pas de deux cap coadă să dansăm împreună . Monica (cu un an mai mică decât mine ) aștept să îți pui frumușel poantele și să dansăm orice spectacol sau pas de deux din repertoriul prezent să îl dansezi cap coadă.
Nu mai trebui să dansaţi în ansamblu când în fişa postului e trecut PRIM SOLISTA !
Cei ce vor dori să acorde o nouă șansă tineretul vor avea tot dreptul să încerce . Nu vă oprește nimeni să dansaţi sau să încercați .
RĂZBOIUL CONTINUA !!!!
Toate acest luni eu am avut de suferit nimeni nu a înțeles ce pauza am avut ce a însemnat asta pentru mine !
Găsisem o variantă legală că să mă întorc pe scena operei mai repede să pot să dansez !
MAESTRA A ZIS NU !!!!!!!( Aceeași maestră care spunea colegilor că nu sunt posturi dar ea ocupând SOLISTA BALET ! ŞEF SERVICIU BALET ! COREGRAFA.
ATENŢIE ! Am venit cu o idee pentru tineret propusă de mine la director „gala tinerilor coregrafi ” . Frumos ! După două zile doamna dragă și maestra vorbeşte întregului compartiment ce gala frumoasă propune ea !
Aş dori să afle cine aduce idei și cine le preia !
Poveste continua dar că să nu vă plictisesc prea mult voi scrie în mai multe zile !
ÎN ACEA DISCUŢIE AVUTĂ CU NOUL MANAGER ŞI CU MAESTRA DE BALET AM CERUT UN SINGUR LUCRU !!!!!!
Să își ceară scuze intern față de mine și de colegi !
A ales să mă scoată vinovatul și că eu sunt personajul care iau șansele tuturor colegilor !
Dragi colegi voi ştiaţi că ea a fost solista și coregrafa și șeful baletului ??!!
Numai avem.nevoie de veninul acestei maestre și voi lupta în continuare cu puținul meu cum am făcut și până acuma!

Comentarii
  • Nu mai este ce a fost. Când te lasă puterile(vârsta își pune amprenta) nu mai plângi ca ești discriminat. Nu ai absolvit Vaganova, nu ești singurul balerin al României și dacă transpiri la cel mai mic arăbesc ,nu mai arunca cu noroi in alții.

  • un balerin de exceptie Vlad Marculescu, am vazut spectacolul de acum 2 ani de la Royal Albert Hall, senzational!!! Nu am cuvinte sa va descriu!! Ma si mir ca acest balerin de talie internationala se lupta pt a lucra in aceasta Opera!

  • numai cine nu a fost la spectacolele dansate de dl, Marculescum poate vb asa urat la adresa lui. Un adevarat artist. Continua sa lupti!

  • Vlad Marculescu este un artist cum nu prea a avut tara asta de multi ani. Nu il cunosc personal dar cand a aparut acest scandl cu Opera din Iasi m-am uitat ce a facut acest balerin. Am ramas „masca” cum imbratiseaza dansul la cel mai inalt nivel! Nu va bateti joc de acest artist!!!!

  • Arta, cultura sunt o ramuri ale propagandei si ideologiei. Cine intelege acest lucru poate trai bine din arta, insa cautatorii de adevar nu cauta unde trebuie. Scot la iveala mizerii si demonstreaza, de fapt, ca regele e gol.

  • offff, dle Vlad , cand nu faci parte din mafia lor de parveniti si hoti, te eticheteaza ca nebun, invidios si ti se aplica legea omerta, legea discriminarii, iar abuzurile abunda din toate partile. Asta se intampla in toate institutiile de cultura, care apartin direct de Ministerul Culturii. Regret ce vi se intampla, dar este inca vremea parvenitilor, a mediocrilor, a santajului pe orice subiect, de multe ori fabricat, doar ca acesti nimeni sa parvina si sa continue sa duca fraiele acestor institutii. Mai exista o institutie emblematica pentru acest oras, care a ajuns sa fie moarta, inecata in tenebrele mafiei securisto-neomarxiste masonice. Multa preacurvie!!! Regret mult ce vi se intampla, si va doresc multa putere in aceasta lupta inegala. Tineti minte: ei sunt multi si smecheri dar mediocri!!

Adauga un comentariu