Local

Aproape 2.000 de ieșeni nu au voie să iasă din casă! Aceștia s-au întors recent din zone cu risc de infectare cu coronavirus

Publicat: 29 apr. 2020

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a anunțat că un număr de 1.734 de persoane sunt izolate la domiciliu după ce au revenit din zone cu risc de infectare cu coronavirus sau după ce au intrat în contact cu un pacient depistat pozitiv la infecția cu COVID-19. Aceste persoane nu au simptomatologie specifică, dar sunt monitorizate de către medicii epidemiologi ai DSP Iași. Totodată, 193 de persoane au ieșit din perioada de 14 zile de autoizolare. În cele 18 centre de carantină instituționalizată, în acest moment mai sunt cazate 410 persoane și numai zece au putut pleca acasă.

„În momentul de față, la nivelul județului Iași, sunt înființate 18 centre de carantină instituționalizată, aflate pe teritoriul a șase unități administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autoritățile locale, DSP și Serviciul Voluntar pentru Ambulanță Iași”, au specificat reprezentanții DSP Iași.

Adauga un comentariu