Razboi în Ucraina

Aproape toate forțele armatei Rusiei au intrat în Ucraina, afirmă specialiștii – FOTO

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aproape toate forțele armatei Rusiei au intrat în Ucraina afirmă specialiștii - FOTO
75% din forța armatei Rusiei a intrat în Ucraina. Sunt sute de mii de echipamente militare și militari

Rusia a trecut de la 40% din forțele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%, spune un academic militar. Cifra de 75% a fost citată și de un înalt oficial american al apărării. În acest context putem spune că aproape forțele armatei Rusiei sunt în Ucraina.

Asta în condiţiile în care au fost publicate deja imagini cu o coadă pe kilometri întregi cu armament rusesc care se deplasează înspre Kiev. În aceste condiții este bine de precizat faptul că în mai multe orașe din Ucraina au fost semnalate bombardamente rusești. De exemplu, în orașul Harkov centrul acestuia a fost lovit de zecile de rachete rusești.

Aproape toate forțele armatei Rusiei au intrat în Ucraina

Dr. Jack Watling este cercetător în domeniul războiului terestre și al științelor militare la Royal United Services Institute. El a declarat pentru programul Today de la BBC  că un corp mare de trupe rusești înaintează spre sud din Belarus și încep să stabilească condițiile pentru a putea efectua un asalt în Kiev. Așadar, aproape toate forțele armatei Rusiei au intrat în Ucraina.

Întrebat despre sugestia că Rusia a folosit rachete gradate în zone rezidențiale din Harkov, el descrie aceste arme ca fiind sisteme de lansare de rachete multiple care trage un număr mare de rachete nedirijate într-o zonă. El spune că există, de asemenea, dovezi că unele dintre aceste multe au conținut muniții cu dispersie.

„Este faptul că sunt neghidați și că puneți cantități uriașe de exploziv puternic într-o zonă civilă dens populată.Armata ucraineană nu mai funcționează în formațiuni militare, ci acum în poziții de apărare destul de fixe și devine din ce în ce mai mult parte a forței de apărare teritorială și de voluntariat alături de care operează, spune el.

Bombele rusești au lovit centrul Harkivului

Central Harkov a fost lovit de o lovitură rusă. Racheta de dimineață părea să vizeze birourile guvernamentale din Piața Libertății din centrul orașului. Un videoclip viral pe canalele de socializare din Ucraina arată o rachetă lovind în fața clădirii Administrației Regionale de Stat. Asta provoacă o explozie uriașă, care explodă geamurile și mașinile din apropiere. Videoclipul urmărit arată mașini arse și moloz în piața orașului. Greva a fost semnalată la ora locală 08:00. Încă nu au fost raportate răniți sau victime. Orașul din nord-estul Harkov a avut parte de lupte puternice și bombardamente aeriene în ultimele zile. Este al doilea oraș ca mărime al Ucrainei și găzduiește 1,6 milioane de oameni.

În acest context, vicepremierul britanic a precizat faptul că Rusia va fi urmărită penal pentru crime de război.Rusia va folosi „tactici și mai grele” în Ucraina și orice crime de război vor fi urmărite penal, a spus viceprim-ministrul Marii Britanii. Pe lângă toate măsurile pe care le luăm, susținem și eforturile de a ne asigura că dovezile crimelor de război sunt păstrate”. a explicat vicepremierul.

Oricum, Rusia este pregătită să încercuiască Kievul. În altă ordine de idei, faptul că aproape toate forțele armatei Rusiei au intrat în Ucraina poate duce la conflicte din ce în ce mai greu de gestionat pentru trupele ucrainiene.

Adauga un comentariu