Timp liber

Aqua parc acoperit, parc de aventura si un roller coaster, investitii straine la Gura Humorului

Publicat: 30 mart. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aqua parc acoperit parc de aventura si un roller coaster investitii straine la Gura Humorului
6

Un aqua parc total acoperit avand ca tematica un paradis tropical, un parc de aventura cu teren de minigolf si un roller coaster vor fi construite incepand din acest an in statiunea Gura Humorului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca actuala zona de agrement a statiunii va fi completata cu noi investitii.

Potrivit sursei citate, in zona de agrement a orasului, alaturi de partia de schi si de complexul sportiv ce cuprinde si piscine, se va construi, in parteneriat public-privat, un aqua-parc acoperit.

Primarul a spus ca o firma cu capital polonez, finlandez si lituanian, Aqua Arena Bucovina, si-a exprimat intentia de a prezenta in scurt timp un plan de afaceri si schita de proiect pentru aceasta investitie ce ar urma sa inceapa in aceasta toamna.

Aqua Park

El a precizat ca in zona urmeaza sa se construiasca un aqua parc complet acoperit, cu un luciu de apa de 650-700 de metri patrati, cu o capacitate de 400 de locuri, tematica fiind un paradis tropical cu o temperatura constanta pe tot timpul anului de 31 de grade Celsius unde, pentru divertisment, vor fi simulate chiar si furtuni tropicale.

Totodata, firma ce va intra in acest parteneriat public-privat va construi si un hotel cu 105 camere. Acest aqua parc este unul dintre obiectivele de colaborare conform protocolului incheiat anul trecut intre Gura Humorului si statiunea poloneza Puck de la Marea Baltica, unde functioneaza un complex acvatic similar, investitia fiind de peste 25 de milioane de euro.

Ursaciuc a mai declarat ca un investitor din Elvetia a obtinut certificatul de urbanism pentru un parc de aventura tot in Gura Humorului, acesta urmand sa fie amenajat pe o suprafata de 6.000 de metri patrati. Aceeasi firma va construi si un teren de mini-golf, a mai spus primarul, care a precizat ca acesta va fi finalizat in acest an.

El a mai spus ca un investitor german va construi pana in primavara anului viitor un roller coaster, care va fi amplasat pe un traseu spectaculos, in paralel cu partia de sanie din zona. „Acest roller coaster ar putea sa fie functional in primavara anului viitor”, a mai spus Ursaciuc.

El a subliniat ca Gura Humorului este un punct de atractie pentru turisti si ca noile facilitati care vor fi construite vor determina ca un numar mai mare de turisti sa vina si sa petreaca si mai mult timp in zona.

Adauga un comentariu