În acest material găseşti trei reţete de legume puse pe iarnă. Ce au în comun? Bineînţeles, ardeii. Interesant este că toate 3 se prepară foarte uşor, într-un timp scurt şi nu necesită cunoştinţe culinare complexe. Iată, aşadar, cum să pui ardei pentru iarnă în borcan.
Multe ingrediente deja le ai în casă. Îţi mai trebuie doar legumele. Le poţi lua de la supermarket sau de la piaţă. În acest articol găseşti reţetă de salată de varză pentru iarnă, gogoșari umpluţi cu conopidă şi ardei gras la borcan.
Salată de varză pentru iarnă, la borcan – Rețetă foarte cerută şi apreciată
Această reţetă se prepară într-un timp foarte rapid şi e chiar foarte simplă şi foarte uşoară.
Ingrediente:
- 5 kg varză
- 1 kg ceapă
- 1 kg morcov
- 1 kg ardei gras roșu
- 500 ml oțet
- 350 g zahăr
- 4 linguri sare
Mod de preparare:
Curăță ceapa, ardeii şi morcovii. Taie cât mai subţiri ardeii, varza şi ceapa. Da pe razătoare morcovul. Pune-le pe toate într-un vas mare. Adaugă oţet, sare, zahăr şi ulei. Amestecă foarte bine. Pune salata în borcane. După 3 zile înfiletează foarte bine capacele şi pune-le în frigider. Dacă prepari salata de varză pentru iarnă, atunci sterilizează borcanele din prima.
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Sunt gustoşi, buni, iar conopida e crocantă. Aceşti gogoşari umpluţi cu conopidă sunt ideali alături de o friptură la cuptor. Iată ingredientele şi modul de preparare:
Ingrediente:
- 5 kg gogoșari
- 3 kg conopidă
- condimente
- zahăr brun
- sare
- oțet
Mod de preparare:
Mai întâi se îndepărtează cotoarele ardeilor şi se scot seminţele. Se spală foarte bine. Conopida se desface în buchetele şi se clăteşte. După aceea se pune într-un vas cu apă, cât să o acopere, şi cu oţet. Se umplu ardeii cu conopidă şi se pun în borcane.
În fiecare borcan de 800 ml se pun: 100 ml oţet, 1 lingură de sare şi 2 linguri de zahăr. Apoi se adaugă condimente pentru murături şi apă cât să acopere totul. Se bagă borcanele la sterilizat în cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute.
Ardei gras la borcan, pentru iarnă
Ştiai că poţi pune ardei gras pe iarnă, fără a-l coace? Da, se poate. Trebuie însă să prepari o marinadă. Iată cum:
Ingrediente:
- 1.5 kg ardei gras dulce
- 2 l apă
- 1-2 linguri sare
- 1-2 linguri zahăr
- 3-5 boabe ienibahar
- 3-5 boabe piper negru
- 2-3 foi de dafin
- 3 linguri oțet
Mod de preparare:
Spală ardeii şi scoate-le cotoarele şi seminţele. Pune-i în borcane. Acoperă-i cu apă clocotită. Între timp pune la fiert un vas cu: apă, zahăr, sare, dafin, oţet, ienibahar şi piper negru. Când marinada ajunge în punctul de fierbere, scurge apa din borcane şi pune marinada peste ardei. Înfiletează capacele borcanelor, întoarce-le cu fundul în sus şi acoperă-le cu ceva gros, ca să se răcească de la sine.
Nu uita că poți pune și varză la murat ori că zacusca de ghebe are un gust senzațional. Prepară cele 3 rețete de ardei pentru iarnă și bucură-te de aroma lor.
Iată cum prepară Gina Bradea ardei pe iarnă copți în prealabil: