Actualitate

Argintul are efecte benefice asupra organismului. La ce este bun argintul coloidal

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Argintul are efecte benefice asupra organismului. La ce este bun argintul coloidal
Înainte de descoperirea penicilinei, argintul era considerat drept cel mai bun dezinfectant

Argintul are efecte benefice asupra organismului. Acest metal prețios a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri, având diverse utilizări. Chinezii îl foloseau încă de acum 4000 de ani pentru tratarea bolilor grave. Fenicienii țineau apa și laptele în vase de argint pentru a se păstra nealterate mai mult timp. De asemenea, nobilii și cei bogați foloseau tacâmuri de argint și se îmbolnăveau mult mai greu.

Cu multă vreme înainte de descoperirea antibioticelor, argintul era considerat drept cel mai bun dezinfectant. În trecut acesta era folosit pentru tratarea bolilor grave, însă acum nu îi mai acordăm la fel de multă atenție. Cercetările au demonstrat că argintul este un puternic antiseptic, benefic în procesul de vindecare a plăgilor. Astfel, s-a dovedit că argintul distruge aproximativ 650 de viruși, microbi și spori, stopând foarte multe infecții.

Argintul are efecte benefice asupra organismului

Este binecunoscut faptul că argintul e un eficient antibiotic, care poate combate diferite infecții. Totodată, acest metal prețios este și un antioxidant natural ce distruge radicalii liberi. Astfel, apără organismul și îi menține tinerețea. Pentru organism, cel mai eficient aport este cel de argint coloidal, deoarece se absoarbe în sânge foarte repede.

În ultima vreme, argintul coloidal este folosit în tratarea unor maladii grave precum SIDA sau cancer. Eficiența lui se datorează deoarece revigorează sistemul imunitar din organism. Argintulul coloidal a început să fie folosit din anii 30 ai secolului trecut pentru proprietăţile sale antiinfecţioase.

Apa cu argint coloidal este recomandată pentru tratarea acneei, alergiilor, infecțiilor urinare și ale prostatei. Se mai spune despre acest remediu că este bun împotriva virozelor respiratorii, ba chiar că poate opri căderea părului. Totodată, poate fi folosit ca adjuvant pentru afecțiunile cronice.

La ce poate fi folosit argintul coloidal

– Dezinfectează rănile. Vindecă pielea și țesuturile moi și ameliorează simptomele în cazul psoriazisului.
– Vindecă iritațiile ochilor. Picăturile cu argint coloidal dezinfectează membrana globului ocular.
– Reduce inflamațiile. Inflamațiile de la nivelul pielii dispar în maxim 3 zile de la aplicarea argintului coloidal.
– Tratează eficient sinuzita cronică și alergică.
– Elimină simptomele gripei și răcelilor și totodată grăbește vindecarea.
– Tratează afecțiunile sistemului respirator. Argintul coloidal are o acțiune benefică în tratarea pneumoniei.
– Elimină bacteriile și fungii. Este nemaipomenit pentru afecțiuni ale ciupercilor sau bacteriilor asupra pielii.

Curiozități despre argint

– Dacă vă e sete și nu aveți voie să consumați lichide, puteţi ţine în gură un obiect de argint și senzația de sete se va ameliora.
– Organismul unui om cu masa de 80 kg conţine aproximativ 0,08 mg de argint.
– Persoanele care poartă bijuterii de argint sunt mai calme.
– Argintul este folosit şi sub forma de aliaje cu alte metale, pentru confecţionarea monedelor, protezarea dinţilor, confecţionarea bijuteriilor şi tacâmurilor.
– Soluţiile coloidale de argint sunt utilizate în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.
– Până la descoperirea penicilinei, argintul era singurul dezinfectant cunoscut.
– În trecut, un kilogram de aur preţuia cât 7 kilograme de argint. Astăzi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra aproximativ 90 kg de argint.

Și dacă tot am aflat că argintul are efecte benefice asupra organismului, cu siguranță îi vom acorda o atenție deosebită.

Adauga un comentariu