La psiholog

Argumente pro si contra intrerupere de sarcina

Publicat: 12 mart. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Argumente pro si contra intrerupere de sarcina
7
Fiind unul dintre cele mai sensibile subiecte din societatea contemporana, avortul are atat sustinatori puternici, cat si detractori.
Iata, foarte pe scurt, cateva dintre argumentele ambelor parti:
CONTRA
– Oricum am pune problema, avortul poate fi cosiderat o crima, in sensul in care o viata este terminata din decizia altcuiva. Exista aici si perspectiva religioasa, conform careia orice noua viata reprezinta un dar de la Dumnezeu, pe care astfel o femeie care recurge la avort il respinge.
– Orice avort pune in pericol sansele femeii de a mai ramane insarcinata pe viitor.
– Femeile care apeleaza la intrerupere de sarcina pot ramane cu sechele profunde, atat cand vine vorba de sanatatea fizica (diverse complicatii care, in ultima instanta, pot duce chiar la deces), cat si de cea psihica – depresii, amintiri traumatizante, refuzul de a mai ramane insarcinata.
PRO
– Exista momente in viata unei femei in care o sarcina este foarte dificil, daca nu imposibil, de dus pana la capat. Poate fi vorba de o boala sau un tratament medicamentos, de un partener nepotrivit, de impactul pe care l-ar avea aceasta decizie asupra vietii si carierei sale. Este firesc, in aceste conditii, sa aiba liberatea de a-si decide viitorul.
– In final, chiar daca suna cinic, femeia este cea care suporta atat consecintele sarcinii , cat si pe cele ale intreruperii acesteia. Este posibil sa nu se considere inca in stare sa renunte la viata sa de pana atunci, sa nu se considere destul de potenta financiar cat sa creasca un copil, ba chiar sa nu vrea sa-si strice silueta.
– Daca o femeie se simta nepregatita sa aiba un copil, dar este obligata sa-l pastreze, este foarte posibil sa se transforme intr-o mama nefericita, in stare sa-i reproseze micutului presupusa ratare a vietii sale. (sursa: flu.ro)
Adauga un comentariu