Local

Artiști consacrați din întreaga ţară s-au reunit la Tabăra de creație de la Motel Bucium – FOTO

Publicat: 15 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Artiști consacrați din întreaga ţară s-au reunit la Tabăra de creație de la Motel Bucium - FOTO
În perioada 6-12 mai 2023, la Motel Bucium Iași s-a desfășurat Tabăra de creație, la care au luat parte artiști plastici renumiți din mai multe județe ale țării

În perioada 6-12 mai 2023, la Motel Bucium Iași s-a desfășurat Tabăra de creație, la care au luat parte artiști plastici din mai multe județe ale țării

La cea de-a patra ediție a Taberei de creație de la Motel Bucium au luat parte artiști plastici consacrați din întreaga țară, precum Jana Andreescu, Gheorghe Andreescu, Gabrel Baban, Vladimir Kato, Eugen Dornescu, Daniela Grapa, Florin Morun, Mădălin Daniel Țibichi, Silvia Tiperciuc și Teodor Vișan.

o imagine cu participantii la tabara de creatie bucium 2023
Tabăra de creație de la Motel Bucium a fost organizată de cunoscutul pictor ieșean Eugen Mircea

În perioada 6-12 mai a avut loc Tabăra de creație de la Motel Bucium

o imagine de la tabara de creatie bucium 2023
Pe lângă activitatea de creație, artiștii au putut vizita și cele mai renumite obiective istorice şi turistice din zonă

Tabăra de creație de la Motel Bucium a fost organizată de cunoscutul pictor ieșean Eugen Mircea. Acesta este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1989 și recent a fost recompensat cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, pentru activitatea de susținere a artelor vizuale contemporane.

Participanții au beneficiat de suportul economic al afaceristului Vasile Pușcașu, patronul Motelului Bucium. Pe lângă activitatea de creație, artiștii au putut vizita și cele mai renumite obiective istorice şi turistice din zonă, printre care Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, Casa Dosoftei și Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași. Acestea au fost transpuse pe pânză de către celebrii pictori, reuniţi la Iaşi.

„Tabăra de creație de la Motel Bucium a fost organizată și în anii de dinainte de pandemie. Aceasta este a patra ediție. Înainte de pandemie a fost cuplată chiar cu cea de sculptură, anul acesta a avut loc dor tabăra de pictură. Această tabără este și educativă, participă și tineri care își doresc să învețe taina picturii. Artiștii lucrează la o parte din tablouri, pe unele le finalizează, pe unele le mai continuă după.

Noi doar venim în sprijinul lor, este o tabără pe care o organizează ei, dar noi o suportăm financiar, contribuim cu masă, cazare și ce mai este nevoie. Tablourile realizate vor fi prezentate în cadrul unor expoziții. Mircea Eugen este un cunoscut al nostru, prin tablourile pe care le realizează și prin expozițiile sale”, a declarat afaceristul Vasile Pușcașu.

o imagine de la tabara de creatie bucium 2023
Participanții au beneficiat de suportul economic al afaceristului Vasile Pușcașu, patronul Motelului Bucium

Vasile Pușcașu: „Încercăm să le facem viața mai frumoasă”

 o imagine de la tabara de creatie bucium 2023
Acestea au fost mai apoi transpuse pe pânză de către celebrii pictori reuniţi la Iaşi

Vasile Pușcașu, președintele Clubului Lions 2000, a anunțat că în luna iunie a acestui an va avea loc o tabără destinată copiilor cu diabet.

„La Motel Bucium Iași se organizează anual și o tabără dedicată copiilor bolnavi de cancer. Se derulează tot pe parcursul a șase zile. Unii copii sunt însoțiți de părinți, li se asigură toate condițiile de cazare și masă, se organizează un program cu mai multe activități, vizitează mănăstiri, Palatul Culturii, au parte de jocuri în natură, jocuri la piscină, aducem anumite persoane care fac un mic spectacol în care îi integrează și pe ei, cum ar karaoke, dansuri.

Au loc tot felul de activități prin care încercăm să le facem viața mai frumoasă și să-i scoatem un pic din suferința pe care o au de zi cu zi. De fiecare dată au fost cereri tot mai multe, s-a aflat deja despre această tabără și tot mai mulți copiii își doresc să ia parte. În decursul lunii iunie, dacă nu apar alte modificări, vom avea și o tabără pentru copiii cu diabet.

Pentru aceștia au fost organizate, până în prezent, trei tabere, aceasta ar fi cea de-a patra. O astfel de tabără este un pic mai dificil de organizat, întrucât ei trebuie să-și urmeze tratamentul”, a declarat Vasile Pușcașu, președintele Clubului Lions 2000.

Adauga un comentariu