Local

Așa arată bucuria unei tinere care ar putea muri oricând. Numărătoarea inversă a început, dar pare să mai aibă o speranță: „Îmi doresc să trăiesc” – FOTO

Publicat: 23 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Așa arată bucuria unei tinere care ar putea muri oricând. Numărătoarea inversă a început dar pare să mai aibă o speranță Îmi doresc să trăiesc - FOTO
În urma articolului apărut în publicația BZI, oamenii au empatizat cu Mihaela Bîrgăoanu, o tânără de numai 20 de ani, care se luptă între viață și moarte

O tânără din comuna ieșeană Miroslovești ar putea muri oricând, iar numărătoarea inversă a început. Avea o șansă sigură, dar persoana care ar fi putut să o salveze, donându-i celule stem, a refuzat-o, iar viața ei atârnă de un singur fir de ață. Însă pare să mai aibă o speranță

În urma articolului apărut în publicația BZI, oamenii au empatizat cu Mihaela Bîrgăoanu, o tânără de numai 20 de ani, care se luptă între viață și moarte. Aceasta a primit niște donații în valoare de 20.000 de lei. Mai are nevoie de susținere până să ajungă să-și poată face procedura care i-ar putea salva viața, deoarece costurile finale sunt uriașe, mai exact 68.000 de euro.

„În zilele în care am ajuns să trăim, totul este dificil. Oamenii aleargă după averi, pentru că totul depinde de bani. Dar eu îmi doresc să trăiesc, atât. Totuși, viața mea depinde de 68.000 de euro, pe care n-aș fi crezut vreodată că îi voi strânge. Mai am mult până acolo, însă începutul mi-a dat o speranță”, povestește cu ochii plini de lacrimi Mihaela Bîrgăoanu, tânăra care luptă pentru viața ei.

Așa arată bucuria unei tinere care ar putea muri oricând: „Nu mă așteptam. Am o speranță că voi reuși. Vreau să trăiesc”

Prin intermediul campaniei de donații, inițiată de către BZI, mai multe persoane cu suflet mare au decis să aducă o bucurie tinerei care se zbate între viață și moarte. Asta nu demonstrează altceva decât că trăim într-o lume în care mai sunt și oameni cu suflet, receptivi la nevoile celor din jur. Povestea Mihaelei, ce nu are parte de susținerea rudelor pentru care și-ar fi dat și viața, prezentată de reporterii BZI, le-a oferit oamenilor de bine șansa de a aduce un zâmbet larg pe fața ei.

„Nu mă așteptam. A fost o bucurie enormă. Trei zile am plâns continuu, când mă gândeam că niște oameni care nici nu mă cunosc au decis să mă ajute. E un sentiment atât de frumos. Dumnezeu lucrează prin oameni și am o speranță că voi reuși. Chiar vreau să trăiesc. E dorința pe care mi-o pun în fiecare zi”, mărturisește Mihaela, cu fericire în suflet.

Mihaela Bîrgăoanu a încercat din răsputeri să-și construiască singură o viață bună și un trai decent. A lucrat de la o vârstă fragedă pentru a nu-și chinui părinții care nu mai au putere. Însă când boala i-a luat adolescența și dorința de muncă, aceasta a rămas fără niciun sprijin. Singura susținere o primește vine din partea prietenului ei, cu care își împarte viața de aproximativ 3 ani, dar și de la viitoarea cumnată, care se îngrijește zilnic de ea și încearcă să-i întindă o mână de ajutor mereu.

„Mereu îmi spune că fac prea multe pentru ea. Ea se gândește la ceilalți mai întâi și apoi la ea. Îmi spune că am și eu copii de care trebuie să mă îngrijesc. Dar nu pot să o văd așa. Tot ce fac este din suflet. Nu am o putere financiară mare, ca să-i pot spune că îi dau 68.000 de euro. Însă în rest fac orice pentru ea. Are un suflet mare. Se gândește zilnic că tinerii de vârsta ei aleargă ca să facă bani pentru casă și ea își dorește doar să trăiască”, destăinuie Ioana Alexandra, cumnata tinerei ieșence.

Numărătoarea inversă a început, iar singura persoană ce o putea salva a refuzat-o: „Pur și simplu nu le pasă”

Mihaela Bîrgăoanu suferă de aplazie medulară, adică dezvoltarea pancitopeniei, unde există un deficit al tuturor celulelor sanguine, precum leucocite, eritrocite și trombocite, ducând spre leucemie. Această boală avansează foarte repede, motiv pentru care tânăra ieșeancă trebuie să ajungă cât mai urgent la spital. Cumnata ei, Ioana Alexandra Neofet, se îngrijește zilnic de ea și încearcă din răsputeri să-i întindă o mână de ajutor. În prezent, starea de sănătate a Mihaelei nu este favorabilă, accentuându-i-se stările de rău, puterile fiindu-i la pământ, ajungând să meargă lunar la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași pentru transfuzii de sânge. Cu toate acestea, ieșeanca luptă zilnic pentru viața ei.

„Totul a început în 2017, când aveam doar 15 ani. Învățam la Școala Profesională din comuna Cristești, acolo unde am locuit până acum 3 ani, alături de părinți. N-am reușit să termin școală, fiindcă boala m-a ținut pe loc. Prima dată, când am ajuns în spital din aceeași cauză, dar nediagnosticându-mă clar, a fost cumplit. Am început să acuz stări de rău și am mers la spital, de unde m-a trimis cu elicopterul către Iași. Aveam hemoglobina 1,5. Dar, după un timp, m-am făcut bine și n-am mai dat importanță bolii, până când mi s-a agravat. Orice tratament aș lua nu îmi oprește evoluția, ba chiar agravându-se”, destăinuie cu tristețe Mihaela Bîrgăoanu.

Campania de strângere de fonduri inițiată de BZI continuă. Astfel, toți cei care vor să o sprijine în continuare pe Mihaela Bîrgăoanu, tânăra care ar putea muri oricând, o pot face contactând redacția BZI sau donând direct în contul ei: RO34RZBR0000060022777612 – Mihaela BÎRGAOANU, monedă LEI.

Comentarii
Adauga un comentariu