International

Asistentă acuzată că a ucis 7 bebeluși după ce i-a otrăvit „în mod voluntar” cu insulină și le-a injectat aer în vene

Publicat: 10 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Asistentă acuzată că a ucis 7 bebeluși după ce i-a otrăvit în mod voluntar cu insulină și le-a injectat aer în vene
Asistentă acuzată că a ucis 7 bebeluși după ce i-a otrăvit „în mod voluntar” cu insulină și le-a injectat aer în vene

Lucy Letby a fost acuzată că a ucis cinci băieți și două fete și că a încercat să ucidă alți 10 bebeluși la spitalul Contesa de Chester. Letby ar fi incercat sa omoare un copil de trei ori, în timp ce altul a murit ca urmare a injectării cu aer.

Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, din Hereford, neagă 22 de acuzații la Manchester Crown Court.

„Bebelușii nu au răspuns la resuscitarea adecvată și în timp util”

În perioada 2015-2016 s-a înregistrat o creștere suspectă a numărului de decese infantile la secția de neonatologie de la Countess of Chester, în condițiile în care, anterior acestei date, numărul deceselor era similar cu cel înregistrat în alte unități medicale de profil.

„Înainte de ianuarie 2015, statisticile privind mortalitatea copiilor în unitatea neo-natală de la Contesa de Chester erau comparabile cu alte unități similare. Cu toate acestea, în următoarele 18 luni sau cam asa ceva, a existat o creștere semnificativă a numărului de bebeluși care mureau și a numărului de prăbușiri catastrofale grave”.

Creșterile au fost observate de consultanții spitalului, care erau îngrijorați de faptul că „ starea bebelușilor care mureau s-a deteriorat în mod neașteptat”, susține Nick Johnson KC, potrivit BBC.

„Cineva i-a otrăvit pe acești copii în mod deliberat cu insulină”

Medicii au mai remarcat că bebelușii „nu au răspuns la resuscitarea adecvată și în timp util” și că alții „s-au prăbușit dramatic, dar apoi, la fel de dramatic, și-au revenit”.

Din cauza faptului că medicii nu au putut explica decesele, poliția a fost chemată și a efectuat o „evaluare minuțioasă”.

„Această analiză sugerează că, în perioada cuprinsă între mijlocul anului 2015 și mijlocul lui 2016, cineva din unitatea de neonatologie a otrăvit doi copii cu insulină. Procuratura spune că singura concluzie rezonabilă care se poate trage din dovezile pe care le veți auzi este că cineva i-a otrăvit pe acești copii în mod deliberat cu insulină”, a spus un procuror.

Poliția a descoperit ulterior că doi bebeluși internați la secția de neonatologie au fost otrăviți „în mod voluntar” cu insulină.

Asistenta medicală a avut, în unele cazuri, mai mult tentative consecutive

Procurorii au prezentat juriului un alt caz, în care doi gemeni au fost otrăviți în mod similar la doar câteva zile după naștere. Aceștia au reușit însă să supraviețuiască.

Asistenta Letby mai este acuzată că a injectat altor doi bebeluși aer în vene. Unul dintre aceștia a murit. De asemenea, într-un caz, asistenta medicală a avut, în unele cazuri, mai mult tentative consecutive până să reușească să ucidă un nou-născut, au mai precizat procurorii britanici.

„Uneori, nu a reușit să ucidă un bebeluși din prima, așa că a încercat și a doua oară până să reușească, iar în alt caz, a încercat chiar și a treia oară”, au spus procurorii britanici despre asistenta medicală Lucy Letby.

Adauga un comentariu