Coronavirus

Asistentă dintr-un spital newyorkez: „Ne mor pacienții de Covid-19 din cauza neglijenței și tratamentelor greșite”

Publicat: 19 iul. 2020

O asistentă care lucrează în primele rânduri ale luptei împotriva pandemiei de coronavirus la un spital din New York spune că „viața nu contează aici”, iar „neglijența gravă și administrarea greșită a medicației” provoacă moartea pacienților.

Asistenta medicală, identificată în postarea de pe YouTube de către un coleg ca Nicole Sirotek din Elko, Nevada, a spus că atunci când a încercat să-i apere pe pacienții săi de culoare și hispanici a fost rapid trecută pe „linie moartă”. Totuși, ea a fost martoră la greșeli grave de tratamente medicale de bază, care au dus la decesul multor pacienți, scrie nypost.com

„Nu le pasă ce li se întâmplă acestor oameni și pare că urmăresc un singur scop: decesul acestora”, spune asistenta Sirotek, referindu-se la conducerea spitalului.

Ea susține că un anestezist a intubat în mod necorespunzător o pacientă și că, atunci când i s-a spus medicului, el a refuzat să-l creadă și a așteptat cinci ore înainte ca o radiografie să confirme greșeala. Pacienta a murit, a spus ea. O altă persoană a primit greșit compresii toracice și a murit, a mai spus Sirotek, în timp ce cineva a primit insulina greșită și a murit.

„Stai în afara orașului New York pentru îngrijiri medicale”, a avertizat ea. „Nu le pasă ce li se întâmplă acestor oameni. … Este ca și cum ai fi intrat în Zona Crepusculară”.

Quinton Martinez, coleg cu asistenta din Nevada, care a venit și el în oraș pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID-19, a declarat marți pentru The Post că Sirotek lucra inițial la Spitalul Elmhurst din Queens, înainte de a fi transferat într-o altă unitate. El a spus că Sirotek a fost dată afară din cea de-a doua unitate spitalicească după cele declarate.

„M-am gândit că vor avea un respect mai mare pentru oameni și pentru practicile de control al infecțiilor pentru a ajuta la prevenirea agravării stării pacienților.”

Spitalul Elmhurst încă nu a răspus acuzațiilor, iar Sirotek nu a menționat niciodată în ce spitale lucrează. Colegul Martinez a spus că Sirotek a fost contractată de o companie de recrutare din domeniul sănătății, care a furnizat lucrători pentru sistemul spitalicesc al orașului. Compania a refuzat să spună dacă Sirotek a lucrat pentru ei, invocând confidențialitatea angajaților.

Adauga un comentariu