Titlurile zilei

Asistentele medicale rup tăcerea! Nu mai pot suporta să intre în saloanele bolnavilor! Acestea fac acuzații grave la adresa medicilor

Publicat: 04 apr. 2020

Asistenții medicali și infirmierele din Iași, nemulțumiți de condițiile de lucru. Aceștia susțin unanim faptul că medicii se automenajează, iar ei sunt trimiși în saloanele pacienților cu COVID-19 fără costume de protecție. În alte orașe, asistenți și infirmiere au demisionat deja, din lipsa echipamentelor de protecție.

Mărturiile înduioșătoare ale asistentelor și infirmierelor din Iași, în lupta cu coronavirus:

„Mergem la război cu mâinile goale. Nu avem materiale de protecție, ne e frică pentru viețile noastre, dar vom continua lupta”.

Iașul are în acest moment o armată de asistente și infirmiere care stau la patul bolnavilor în fiecare zi. Dacă în alte orașe asistentele și infirmierele și-au luat concediu sau și-au dat demisia pentru a nu se infecta cu COVID-19, la Iași acestea luptă în prima linie, deși teama le-a cuprins cu totul.

Asistentele la înaintare, medicii se automenajează

Asistentele medicale din Iași s-au confesat superiorilor. Acestea au precizat faptul că se simt singure și neprotejate. Sunt carne de tun, spun acestea, și asta pentru că studiile lor nu se ridică la nivelul studiilor medicilor care se baricadează în cabinetele lor și le trimit doar pe ele în contact direct cu pacienții cu COVID-19.

„Asistenții medicali și infirmierele s-au plâns de faptul că ei intră la înaintare, iar medicii se automenajează. În România, asistentul medical nu este apreciat la adevărata lui valoare. În străinătate, asistenții medicali sunt în echipă cu medicii și, în orice problemă, lucrează ca o echipă. Din păcate, la noi, asistentul medical este primul trimis pe câmpul de luptă. Asistenții se plâng de faptul că medicii nu-și fac datoria. Ambele sunt profesii liberale, egale și toți angajații din sistemul sanitar au depus jurământul de a servi pacientul. Asistentele medicale simt că unii medici nu respectă jurământul depus la finalizarea studiilor”, spune Liliana Pintilie, președinta Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor si Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) Iași.

„Luptă cu mâinile goale”

Președinta OAMGMAMR Iași povestește faptul că asistenții medicali și infirmierele își cunosc foarte bine responsabilitățile și și-ar dori să le poată îndeplini fără a le fi frică de contaminare. Acest lucru este imposibil, în condițiile în care majoritatea spitalelor se plâng că nu există materiale de protecție.

„În Iași, asistenții și infirmierele luptă cu mâinile goale. Am discutat cu persoane care m-au înștiințat de faptul că în multe situații doar medicii beneficiază de costume de protecție, iar asistenții și infirmierele sunt nevoiți să poarte costume normale. Se tem, și pe bună dreptate, pentru viețile lor. Totodată, angajații și-ar dori să poată fi testați, să se asigure că nu s-au infectat deja cu noul coronavirus. Mulți angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie s-au izolat de familie. De trei săptămâni nu și-au văzut copiii, părinții, soții și asta pentru că vor să-i protejeze. Nu știu dacă poartă sau nu virusul, nu sunt testați, nu sunt ascultați”, adaugă președinta OAMGMAMR.

„În alte județe sunt colegi care au demisionat”

În alte orașe, numeroși asistenți și infirmiere și-au dat demisia sau și-au luat concediu pentru a se feri de infectare cu COVID-19. La Iași, așa cum susține președinta OAMGMAMR, aceștia s-au înarmat cu răbdare și au decis să lupte cu tărie pentru combaterea virusului care atentează la mii de vieți.

„Iașul este norocos. Asistenții și infirmierele de aici și-au înțeles rolul și-l exercită cu profesionalism. În alte județe, sunt colegi care au demisionat, colegi care și-au luat concedii medicale. Din păcate, mulți dintre cei pe care îi știu sunt deja infectați, internați în spital. Să nu uităm de Suceava, unde, din cauza unei deficiențe manageriale, extrem de multe cadre medicale au fost infectate. De asemenea, ancheta epidemiologică a fost deficitară”, mai spune Liliana Pintilie.

„Nu au nevoie de 500 de euro, ci de protecție”

Anul 2020 este desemnat „Anul asistenței medicale și al moașelor”. Inițiativa a fost luată de Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății și are în vedere și recunoașterea activităților asistenților și moașelor din întreaga lume. Se pledează pentru investiții sporite în această forță de muncă, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, educație și dezvoltare profesională.

„Cadrele medicale, asistenții și infirmierele nu au nevoie de 500 de euro în plus la salariu așa cum s-a propus. Au nevoie de costume de protecție, au nevoie de susținere și de siguranță. Indignarea asistenților și infirmierelor vine din faptul că nu sunt respectați pentru tot efortul depus, pentru faptul că nu au costume de protecție și medicii nu lucrează cot la cot cu ei. Medicii, asistenții medicali și infirmierele ar trebui să închege o echipă, să lucreze împreună și nu numai cei din urmă să fie trimiși în salonul pacienților. Este vorba despre o muncă de echipă, care se pare că în România nu există”, încheie președintele OAMGMAMR Iași.

Comentarii
 • Sunt perfect de acord că efortul asistenților medicali și al infirmierelor nu este apreciat la adevărata valoare. Corect este ca medicul, indiferent de vechime și gradul de pregătire, să îl considere partener și pe cel mai inferior că pregătire pe scara medicala.
  Medicii de la noi, în general, nu sunt oameni, sunt doar niste funcționari cu diploma de medic.
  Dar trebuie să înțelegeți că statul romanesc este defect, de aceea suntem la majoritatea capitolelor in rahat.
  Ofițerii nu contează dacă nu au soldații sub comanda, magistrații daca nu au grefieri, etc..
  Doar o infima parte din patroni își apreciază angajații.
  Învățătorii sunt mai prost plătiți decât profesorii, deși munca acestora este mult mai grea și mai meritorie.
  Statul român este defect ca mod de organizare și deși erau puține lucruri bune făcute în comunism, odată cu capitalismul de jungla s-au distrus și acestea.
  P.S. În prezent nu sunt asistent medical, dar am mulți foști colegi asistenti medicali si medici și cunosc tarele sistemului medical românesc, in detaliu, încă de pe vremea comunismului.
  Le doresc tuturor, infirmierelor, asistentilor medicali, medici, multă sănătate și putere de muncă, deoarece vor urma zile foarte, foarte grele, cu încărcătură psihică deosebit de puternică și foarte multi trebuie sa conștientizeze că vor fi marcați pe viață de ceea ce vor trăi.
  Cum povesteau bunicii noștri fapte din războaie, așa își vor aminti și aceștia, mereu, fapte din războiul contra coronavirusului, al nesimțirii si prostiei omenești.
  Din nefericire, daca de virus vom scăpa, de ultimele două(fara sa fiu profet) sunt sigur, de pe acum, că se vor perpetua!

 • Din pacate asa este,madam Dorobat este vesnic la tv la orice post si la orice ora posibila,nu cred ca alearga la capataiul unui bolnav in pauze…mare luptatoare impotriva virusului 😂

 • Raspuns simplu: relația cu Corjăuțeanu, a angajat toate rudele lui Popa si Chirila și toate spăgile de la firmele de medicamente și furnizorii de materiale medicale le imparte cu Streinu Cercel !!! Acum spune ca peersonalul medical de la Infectoase s-a îmbolnăvit ”din afară” ???? Păi unde e ancheta epidemiologică dacă e din afară ???? Înseamnă că sunt 6 focare distincte în Iași???? Băi, asta ne crede proști pentru simplu motiv că nu sărim cu parul pe ea !!!! Toată lumea știe, dar proasta (a se citi ursul) trece…….

 • Tu pizdoasa vina tu in locul Doamnei Dorobat sa te vad cum te scremi sa mananci rahat la tv,Dumneaei nu se uita ca tine pe ziare cum faci tu, esti prezenta in mai multe articole, tu stai acasa in carantina dar Doamna sta 24 din 24 de ore in spital, este o mare luptatoare si felicitari pentru cum se descurca, administrativ,profesionista,raspunsuri corecte in fata presei siun medic bun !

 • Doamna Dorobat nu este condamnata,nu are o Sentinta definitiva si nici nu va avea,multe persoane din randul medicilor au avut doasare penale pentru a le distrunge cariera si sau dovedit a fi nevinovati,ai ceva personal cu aceasta Doamna ? te cred, ura ta este justificata prin comentarile pe care le faci la adresa Doamnei !

 • Daniel cand au marit salarile la medici de 5 ori mai mult, de ce nu ati facut scandal sa fie marite si la Asistente, Infirmiere,Ingrijitoare,ati tacut cu toti,ce face medicul pt.200 mil?acuma vorbiti,Asistentul si infirmiera ramane cu pacientul zi si noapte,ei sunt cei ce le da prim ajutor pacientilor, pana ajunge medicul de la camera de garda pacientul va muri,medicul sta confortabil in camera de garda fara contact ,li se da si mancare, unde asistentul si infirmiera vegheaza la bolnvi, cu mancarea de acasa din putinul care il eau si tot ei sunt trimisi la bolnavi, cum este in aceste momente cu coroanavirus, pe medici ii sperie, despre ce vorbim nu este de cand este coroanavirus ! a fost mereu, tot timpul sau protejat,sunt bolnavi in spital mai gravi ca coroanavirus, si medicii cu malaiu si asit, si inf.cu fuutaiu

 • In UPU Spiridon dintotdeauna se practica Mobbingul (hartuire psihologica).Favorizati sunt doar paduchii șefi (nepotism,spagari,pupincurristi)

 • Pentru toți care comentează împotriva acestor medici: Dorobat, Streinu Cercel, Arafat, Xulescu, etc..
  Pentru infracțiunile săvârșite, indiferent de profesie, funcție în stat, etc., dam socoteală în fața legii.
  Acum avem nevoie de astfel de profesioniști și suntem exact in dilema cu care se confrunta magistrații când trebuie să condamne astfel de profesioniști la închisoare cu executare. Ne era mai bine cu Dorobat in închisoare acum? Câți oameni poate salva un astfel de profesionist, indiferent de numele pe care îl are; se poate reabilita Dorobat pentru faptele de care a fost acuzată și nu a executat pedepsa meritată, acum când avem o acuta nevoie de știința și competența ei?
  Daca greșește in profesie și se va stabili că din greșeala ei au murit oameni, eu voi fi primul care sa ceara condamnarea la închisoare și să aruncăm cheia celulei in Dunăre, dar faptele vor dovedi dacă s-a reabilitat în ochii opiniei publice sau trebuia condamnată la închisoare cu executare!

 • Asa se intampla de cand suntem in democratie dar Presedinta Liliana Pintilie de la OAMR nu a aavut ochi sa vada pana acuma ce se intampla in spitalele din Iasi, se ocupa cu aventuri si filmulete porno, si ea a angajat nepoate, cumetre care habar nu au cu meseria, lucreaza unul pentru 3, asa se procedeaza in spitale, sa nu mai vorbim de salari,cine a luat apararea de 30 de ani cum sa fie platita munca asist. si a infirmieri ? nimeni,nu intereseaza pe nimeni ! interesul lor este medicul sa mearga acasa cu sacul de bani !

 • fa iesanca,de cand a inceput cu virusul comentezi mereu,Dorobat , dar numai Dorobat este in acest spital ? alti medici nu mai cunosti sau ai o problema cu aceasta Dorobat,ori ai un handicap tu,nu o placi sau esti lezbianca,nebuno iti pregatesc un pat la aceasta Doamna in sectie.

 • Oi sula drogata,cerei lui Iohanis sa testeze toti oameni, pe el lai ales Presedintele tari nu pe Dorobat,de ce nu mai iesiti in strada cum o faceai alta data ? de frica ! si te cacii pe tine ca vrei testat ! hastag imputit care ati ales tot raul pentru popor. in piata victoriei cu voi nu pe ziare comentare .

 • Din Spital, am scris că nu sunt asistent. Am plecat din sistemul sanitar încă din perioada liceului, deoarece am fost o persoana care a preferat să nu facă compromisuri.
  Am fost persecutat datorita faptului că am spus de mult aceste probleme cu care se confrunta sistemul sanitar, încă de pe vremea comunismului.
  Practic o altă profesie, tot în sprijinul oamenilor, care este mai înjurată și etichetată de către cei care nu cunosc bine ceea ce presupune aceasta profesie, imi place foarte mult ceea ce practic și doresc și aici sa aduc schimbări în bine. Din fericire aici sunt oameni care accepta ideile bune. In prezent putem sa purtam un dialog civilizat, deși sunt și neajunsuri.
  Pot sa îți scriu că atunci când nu îmi va mai conveni am sa mă recalific. Nu îmi este teama de schimbări, de nou, de aceea sunt într-o poziție privilegiată.
  Dar nu pot uita de unde am plecat, de faptul că se dădea concurs pentru a intra la Liceul Sanitar, pe vremea comunismului și intrau, în general, cei mai merituoși. Erau și piloși printre colegi, recunosc. La noi șpaga, nepotismul, luatul la mișto, etc., fac parte din cultura acestui popor. Nesimțirea, pe scurt. Din cauza nesimțirii au murit și încă vor muri oameni nevinovați, pentru că nesimțiții nu vor sa stea in casă.
  Se plimba pe strada să își cumpere: O BERE, O STICLA DE APA, UN PACHET DE TIGARI, O INGHETATA, ETC.. NESIMTITI care omoară oameni nevinovați. In loc sa stea in casă, scot virusurile la plimbare.

 • Când asistentii și infirmierii au vrut să facă scandal pentru asigurarea condițiilor de lucru și a salariilor,medicii le-au pus pumnul in gură și nu i-au lasat să facă grevă dar când a fost vorba de privilegiile medicilor i-au scos cu forța pe acestia in fața spitalelor.La protestele asistentilor nu au participat medicii ba din contră au făcut tot posibilul să nu lase asistentii să protesteze.Acum,deși nr medicilor este mult mai mic decât al asistentilor, stupoare, nr.medicilor intrați în concediu medical,de odihnă, care-și dau demisia sau care sunt în izolate la domiciliu este mult mai mare decât al asistenților. De asemenea cele mai multe cadre medicale infectate sunt din rândul asistentilor și infirmierilor. Din această cauză nu se testează personalul medical că nu sr mai avea cine să vină la muncă în spitale,toți ar trebui să se autoizoleze.

 • Asistenti nu au un reprezentant la Sindicat sai apere si sa le ceara drepturile, cei care sunt sunt papuse marionete, danseza cum le canta mafia de sus si daca li se rezolva interesul lor personal ce interes mai au si pentru restul,multimea de asistente si infirmiere.

 • Apropo,asistentele sefe de ce nu lucreaza la patul bolnavului ? au facut studi de asistente la UMF si au salar bengos si o fac pe post de gestionari in spital, impart materiale si stau toate gramada la barfe, sau facut asistente sefe pe tot etajul cate una, daca tot sunt specialiste de la UMF ele ar trebui sa faca servici la patul bolnavu nu sa o faca pe a gestionara, la patul bolnavului lucreaza asit. cu postliceala si ele cu studi de UMF freaca menta ? undei corect Doamna Liliana Pintilie ? vorbestide dreptate, dutede te culca !

 • Eu am inteles, medicii inca au apucaturi de pe anii comunismului iar asistentele si infirmierele sunt niste tate cu norma intreaga. Problema e ca toate acestea se intampla cu acea complicitate tacita a medicilor rezidenti care ar trebui sa schimbe acest trend si nu sa il perpetueze.

 • Doamne ce mahala!!! E clar ca aceste asa zise ” doamne” asistente care comenteaza vrute si nevrute nu au nici un grad de cultura! Daca si in aceste momente doar mahala stiu sa faca, oare in restul timpului ce mai fac?!Acest articol, culmea va ia apararea! Urat ” doamnelor”! Rusine! Mi- e frica sa va fiu pacient!!!

 • Medicul rezident este sub tutela unui medic specialist. Cum să muște mâna care-l hrănește. Dacă ridică privirea din pământ, zboară imediat din spital, medicul șef de secție care este de regulă și profesor la UMF știe ce are de făcut.

 • Paduchii sefi nu stau niciodata la patul bolnavului,nu aud cand li se cer echipamente protectie,putorile au cerut cazare in T20,au primit dar sunt si in concedii!!!Sa-si indeplineasca atributiile de servici,sa nu mai deserveasca doar interesele lor si a medicilor!

 • asta cu medicii care se cred patroni de sectii,spitale ,cabinete,chiar daca sunt salariati la stat este veche asa ca in timp de criza ei devin si mai crizati…nimic nou subt soare !!!! in toata tara nu doar la iasi

 • Si_ar putea cumpara singuri echipamente de protectie din cei 500 euro care li s_a alocat suplimentar la salarii.,exact celor ce lucreaza in mediile cu risc de contagiere.
  In rest,de neinteles,limbajul suburban…

 • Nu am văzut cuvinte de lauda la adresa cadrului medical care din păcate în aceasta perioada este deparit, cine lucrează în spitale covid știe ce zic. De unde atâta răutate nu pot sa înțeleg. Se dau niște replici, jigniri, gratuite, fara pic de substanță. Păcat de voi

 • Nu am văzut cuvinte de lauda la adresa cadrului medical care din păcate în aceasta perioada este deparit, cine lucrează în spitale covid știe ce zic. De unde atâta răutate nu pot sa înțeleg. Se dau niște replici, jigniri, gratuite, fara pic de substanță. Păcat de voi cei cu sufletul plin de venin

 • Băi, io tocmai am citit un articol american medical care spune așa, in Statele Unite ale Americii, in iarna 2019 -2020, gripa sezoniera a infectat in jur de 45 milioane de americani, dintre care 300 de mii au necesitat spitalizare iar 46 de mii au murit. Printre morți fiind și 100’de copii. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace. Așa că eu vă întreb, de ce Covit -19 este periculos și sta la baza unei pandemii, când din noiembrie și până acum vorbim de ceva peste 1 milion de îmbolnăviri și de 63 de mii (parca) de morți IN TOATA LUMEA? Întreb și eu…

 • Mare dreptate cu asistentele și doctorii de azi.Foarte ușor îți iei meseria asta de asistent, cu media 5 ,cu teza corectată de cei din spital….Cât mai șpagă 5ooo euro?Daniel avea dreptate !!!Cândva ,la liceul sanitar se intra foarte greu,făceau pregătire pt treapta 1.Am predat o materie de care aveau nevoie la o postliceală și am văzut că în anul 2 sau 3 de studiu ,nu știu ce e aceea cefalee , ce înseamnă VSH sau multe altele.Musai vor când termină sa fie într-o secție unde e salariu mare ,gen UPU ,Psihiatrie ,că au sporuri mari.nu contează ,au banii pregătiți….

 • Se spunea in-trun comentariu ca Liliana Pintilie find la putere a angajat rudele cu handicap si stiti unde sta, la un birou in vazul tuturor, daca sar face o evaluare a spitalelor, 60 % ar pleca acasa, prosti, habar nu au cu ce se mananca medicina, cei care au angajat sunt vinovati,cum sa faci pentru bani ? bani se duc dar prostul face minuni din viata omului, cum putem sa fim atat de cretini ! salarul este la fel ca cel ce munceste corect, astai Romania si democratia !

 • Sa bagi o asistenta care sta si ea micul dejun si pranzul, in timp de 8 ore,dupa care pleaca acasa cu un salar egal ca asit. care munceste din greu,te costa 7000 mi de euro, si iesi la pensie odihnit

 • Lucrez in sf Spiridon Iasi pe sectia ATI .Sa vedeti aici lipsa de materiale de protectie chiar pt banala dezinfectare si cata incompetenta din partea conducerii si chiar a unor medici (care majoritatea se cred Dumnezeu pe pamant sau mosier de plantație) de pe sectie.Multi dintre ei nu CONSTIENTIZEAZA ca orice nou bolnav trebuie sa fie din Start considerat suspect Covid.La noi na-au nici o treabă,de exemplu pe 5 aprilie când am avut o internare si am intrebat medicul de ce nu il testeaza pentru coronavirus si a raspuns tipic românește ,, pai nu prezinta simptome,,.Si stau si ma intreb cum naiba, dintr-un ditamai spital ,chiar nici un cadru medical nu face nici o sesizare NICAIERI?.VĂ SPUN,DACA O SA APUCE SA VINA BOLNAVI COVID IN ACEST SPITAL MAI MULT CA SIGUR VA FI O A DOUA SUCEAVA (mai asteptati vreo doua-trei sapramani sa vedeti dezastrul) !!!

 • jeguri care distrug sistemul medical luptand cu o falsa pandemie ! nu s mai multi morti ca n alti ani ! este o bripa sezoniera. care o sa puna economia pe butuci fiindca tuturor prostilor li s a reamintit ca s muritori ! cate despre jegurile lipsite de empatie majoritari in spitale … o sa le de Dumnezeu dupa inima lor

 • Nu este o gripă sezoniera! Cei care scriu asta sunt securiști sau plătiți de securiștii care au interesul să moară cat mai multi oameni.
  A scris o asistenta că scriu pacienții răutăți la adresa cadrelor medicale, în loc să îi laude.
  Laude pentru ce?
  Că au omorât zecii de mii de pacienți prin infecții intraspitalicesti nerespectând cele mai elementare reguli de igiena, precum spălatul pe mâini după ce au fost la WC? Sau că păstreaza pe ei hainele cu care au venit la locul de munca; nu mai vorbesc de dusul obligatoriu, în secțiile ATI, infecțioase, chirurgie, maternități, etc..
  Aaa…
  Nu aveți condiții?
  Refuzați să lucrați până nu se oferă aceste condiții minimale PENTRU CA ACESTEA NU SUNT PENTRU VOI, SUNT PENTRU SANATATEA SI VIATA PACIENȚILOR!
  Eu am ridicat capul și am spus acestea cu 30 de ani in urmă, am fost persecutat, dar nu am făcut compromisuri, mai ales când este vorba de sănătatea și viața unor oameni, chiar care nu îmi sunt rude sau prieteni.
  Vă plângeți că vă este pusă sanatatea și viața în pericol?
  Ați chiulit sau nu va pasat ce vi s-a predat la primele ore de studiu? Nu vi s-au predat noțiuni de igiena, microbiologie?
  Nu cred!
  Ati chiulit sau nu ati învățat și nu trebuia să treceti materia și să fiți acum asistenți sau medici! Dar profesorii voștri au făcut compromisuri și v-au trecut, iar voi ați acceptat ca să vă fie vouă bine.
  NU ATI FĂCUT NIMIC PENTRU PACIENTI PENTRU CĂ NU AVEȚI VOCAȚIE!
  ATI FĂCUT-O PENTRU BANI !
  Dacă toți ați fi refuzat, nu am fi ajuns aici. SUNTETI COMPLICI LA DEZASTRUL DIN SISTEMUL SANITAR ROMANESC, DAR ACUM, CAND ATI AJUNS IN FATA JUDECATORULUI SUPREM, PLÂNGEȚI ȘI VĂ DISCULPATI, EXACT CA CEI DIN CELEBRUL PROCES DE DUPA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL. DATI VINA PE PE SUPERIORI, PE ORDINE VENITE DE SUS, PE MORTI ! DAR VOI NU SUNTETI CU NIMIC VINOVATI! ALTII SUNT !
  Oamenii au constatat, din nefericire pe pielea lor, că voi nu ințelegeți nici acum, în al 13 ceas, că prin atitudinea voastră ați fost și sunteți principalii vinovați de dezastrul din sistemul sanitar romanesc. Voi, cadrele medicale !

 • Normal ca doctorii stau ascunsi si prostii in fata! De ce nu anchetati in spitale sa vedeti ca totul e adevarat ….teste ce teste se fac la asistente ca nu fac absolut nimic …lejer se infecteaza si plec acasa ….demisie in lant sa vedem ce fac doctorii si cei de la putere!

 • Daca ar fi toti ca tine bazati, Daniel, si sa stie si meserie, sar schimba multe,pt. ca asistenti sunt in numar mai mare ca medici, dar majoritatea asit. sunt angajati pe pile cu bani, fara sa stie meserie, sunt care nu stiu sa faca o injectie si au o vechime de peste 10 ani, ce ai vrea sa spuna aceast asist? ca nu i convine ! ii convine munceste altul pt el , 40 % muncesc si 60 % trandavesc, astai Romania, se va schimba ? nu cred !

 • Abia acum ies la iveală concepțiile unora de a fi medici. Unii tonți cred că a fi medic înseamnă a scrie rețete și trimiteri. Altceva ? canci. Toată munca o făceau și o fac asistentele cu infirmierele. Pe unii ,,medici… îi durea în banană”. Cu pile la partid și pe la București, nu le putea zice nimeni nimic. Trăiască partidul care pus în funcții pe toți cretinii și dobitocii.

 • Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv somitățile de care vorbeați.
  Faceti plângere penală împotriva șefilor, apoi să vedeți cum se schimbă lucrurile și încep să își cunoască fiecare lungul nasului și atribuțiile funcționale.
  Trebuie să existe un echilibru între curaj și prudență.
  Curaj dragilor!

Adauga un comentariu