Prima pagină » Culinar » Astăzi e dezlegare la peste – Cum se face saramura de peşte
Astăzi e dezlegare la peste - Cum se face saramura de peşte

Astăzi e dezlegare la peste – Cum se face saramura de peşte

25 mart. 2020, 13:19,
în Culinar

Mesele copioase pot conţine şi carne de peşte, de aceea îţi propunem o reţetă inedită de saramură, bogată în arome.

Ingrediente:

3 fileuri de peşte
sare şi piper, după gust
1 lingură ulei de măsline

Pentru saramură:

2-3 roşii
2 ardei capia
3 căţei usturoi
1 ceapă
1 legătură pătrunjel proaspăt
1 linguriţă cimbru uscat
2-3 foi dafin
100 ml supă de legume sau apă
sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi roşiile şi ardeii spălaţi şi în coajă, apoi ceapa şi căţeii de usturoi curăţaţi de foi şi spălaţi. Laşi distanţă între legume. Dai tava la cuptor 20-25 de minute. Ulterior, laşi legumele să se răcească, le descojeşti şi le toci mărunt.

Într-o cratiţă, torni supa de legume sau apa, adaugi legumele coapte, pătrunjelul spălat şi mărunţit, cimbrul, foile de dafin şi potriveşti de sare şi piper după gust. Laşi, la foc potrivit, până scade jumătate din cantitatea de zeamă. Ulterior, dai cratiţa deoparte.

Speli fileurile de peşte şi le prăjeşti pe ambele părţi până se rumenesc. La sfârşit, pui fileurile în saramură, le serveşti cu mămăligă şi le decorezi cu verdeaţa preferată.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2025
12 decembrie 2025