Cancan ultimă oră

Astăzi este Ziua Internațională a Bărbii. Cât măsura cea mai lungă barbă din lume

Publicat: 07 sept. 2020
bărbați cu barbă
Astăzi este Ziua Internațională a Bărbii

Ziua Mondială a Bărboi este sărbătorită astăzi la nivel internațional. Mulți bărbați se mândresc cu modul în care își mențin barba și în această zi este o mândrie în plus, este un prilej de petrecere şi competiţie, dar şi de reafirmare a avantajelor şi statutului acestei podoabe faciale. Să te bărbiereşti în această zi, o mare lipsă de respect!

Pentru o lungă perioadă de timp, barba a fost una dintre caracteristicile cele mai dezbătute atunci când vine vorba de aparențe, dacă bărbatul arată mai bine cu barbă sau bărbierit. Sunt multe vedete și personalități proeminente care și-au schimbat aspectul des, dar trebuie să spunem că arată cel mai bine atunci când au barbă.

De-a lungul anilor, barba a devenit unul dintre cele mai elegante look-uri pentru bărbați. Dacă vă uitați jur, veți descoperi că unii dintre cei mai „tari“ bărbați, fie că este vorba de Bollywood sau Sports se laudă cu niște look-uri uimitor de elegante, cu barbă.

Astăzi este Ziua Internațională a Bărbii: Sărbătorită de sute de ani

Unele indicii sugerează că, pe la anul 800, vikingii ar fi avut o sărbătoare similară, care se ţinea chiar de mai multe ori pe an, dar chiar dacă originile sărbătorii nu sunt foarte clare, nimic nu-i împiedică pe bărboşii de pretutindeni să-şi celebreze bărbile în această zi, prin fel de fel de evenimente festive.

Este ziua în care sunt omagiaţi bărboşii şi efortul lor de a-şi lăsa să crească o aşa barbă frumoasă,  împreună cu care ei petrec un aşa timp de calitate.

Este o ocazie pentru petreceri, concursuri pentru cea mai cea barbă, compeţii şi jocuri sportive, în fiecare ţară după specificul locului, şi o zi în care membrii familiei îşi pot sărbători bărbosul fâcându-i toate poftele sau pur şi simplu lăsându-l să se relaxeze, fără a-l angaja în niciun fel de treburi casnice.

O dovadă de masculinitate

De orice fel ar fi, barba accentuează masculinitatea şi te ajută să te faci remarcat mai ales de femei care, se spune, sunt mai atrase de bărbaţii bărboşi.

Această podoabă facială te face să pari mai matur, mai competent sau chiar mult mai priceput la fel de fel de activităţi cum ar fi navigaţia, pecuitul, sculptura sau tăiatul lemnelor, asociate ca imagine cu cei bărboşi.

Un bărbos are şi avantajul de a putea fi confundat uşor, de exemplu cu o vedetă hard-rock, şi să i se ceră chiar şi autografe, dar şi dezavantajul de a fi luat drept un om al străzii şi de stârni compasiunea celorlalţi, dacă barba sa este neîngrijită.

Cât măsura cea mai lungă barbă din lume

Fermierul din Dakota de Nord, Hans Langseth, a avut o dorință neobișnuită după moarte: să-i fie tăiată barba și păstrată. Acesta început să-și lase barba să crească la vârsta de 19 ani, și a a ajuns să aibă o lungime de 5,18 metri. Astfel, barba lui Langseth a fost declarată cea mai lungă din lume de Cartea Mondială a Recordurilor. Pentru a nu se împiedica de ea, Hans și-a rulat barba în jurul unui cocos, pe care îl purta într-o pungă sau buzunar.

După moartea sa, în 1927, copiii săi i-au îndeplinit dorința și i-au păstrat barba. Fără să știe ce să facă cu moștenirea ciudată, fiul lui Langseth a donat-o în cele din urmă Muzeului Național de Istorie Naturală Smithsonian în 1967.

Cercetătorii de la Smithsonian pot folosi părul uman pentru a afla despre dieta unei persoane, sănătatea și chiar expunerea la poluanți. Barba lui Langseth este unică prin faptul că lungimea și resturile găsite în ea oferă un fel de cronologie pentru viața sa. De exemplu, Langseth a recoltat grâu în tinerețe, iar câteva sâmburi mici sunt încă încurcate de-a lungul secțiunilor de păr pe care le-a crescut devreme în viața sa adultă.

Adauga un comentariu