Anul școlar actual se va încheia săptămâna viitoare, cu aproximativ o lună mai devreme, după cum avertizează sindicatele din învățământ, în condițiile în care Guvernul pregătește înghețarea salariilor și a angajărilor
După zeci de proteste şi marșuri fără rezultate, reprezentanții sindicatelor din învățământ au anunțat ce se va întâmpla cu anul școlar în curs.
Aproape 80 la sută dintre cadrele didactice sunt de acord cu greva generală care începe oficial luni, 22 mai 2023. Menționăm că trebuie să se respecte toți pașii legali, astfel că de astăzi vor intra mai întâi în grevă de avertisment, iar apoi în grevă generală.
Școlile vor fi închise mai devreme din cauza grevei generale
Anunțul grevei generale a venit în urma protestului amplu al angajaților din educație, desfășurat în data de 10 mai, cea mai mare astfel de demonstrație din ultimul deceniu. Greva de avertisment începe astăzi, iar cea generală, pe data de 22 mai 2023. Este important de precizat că toți elevii vor intra mai devreme în vacanță, fiind supuși grevei.
„Astăzi începe greva de avertisment, tot sistemul este implicat. Greva generală este sigură. Astăzi se va merge la cursuri, însă atât elevii, cât și profesorii, în intervalul 13:00-15:00, nu vor susține activități specifice, nu vor preda”, a declarat prof. Laviniu Lăcustă, președinte al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.
Revendicările angajaților din învățământ
Reprezentanții angajaților din învățământ au următoarele revendicări: rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii-cadru nr.153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege; identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului din învățământ; adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele actuale sunt din anul 1998; aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, întrucât salariații din învățământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri.
În noua lege de salarizare, grila propusă trebuie să poziționeze personalul din învățământ pe o treaptă net superioară celei actuale în ierarhia funcțiilor bugetare, în raport cu importanța socială a activității prestate.
Salarii prea mari pentru vacante de 4 luni pe an,ar mai trebui taiate indemnizatiile pentru perioadele in care stau acasa si nu produc nimic.
Bai Sorin, du-te tu in invatamant! Sora-mea tocmai si-a dat demisia, deci e un loc liber. Il vor scoate la concurs la examenul de titularizare. Ia examenul si du-te in locul ei. Poate ca tu ai sa poti trai din salariul de profesor.
Profesorii romani sunt la fel de CRIMINALI ca si Zoiaristii, medicii, IT-istii si desigur Politrucii Penali din Guvernul Penal Criminal si din Parlamentul Penal Criminal.
Cu totii vor fi judecati pentru CRIME impotriva umanitatii.
Profesorii si rectorii din invatamantul superior care au obligat studentii sa se vaccineze, ca si directorii si profesorii de liceu, etc, sunt CRIMINALI dovediti si vor fi SPANZURATI !
Profesori cu examen de titularizare luat cu nota 5 sau cu shpaga… Vai de mama lor de cretini !
De ce e plătit un profesor și pe perioada vacanțelor?!
Cristina , ptr. ca sunt cel putin doua tipuri de dascali:
1) un dascal iubitor de meserie si copii cheltuie cel putin un salar pe an ptr. materiale didactice+de la creion pana la un cartus tooner sau imprimanta)
2)60%-70% din directorii de scoala sunt numiti politic
Concluzia: ce ating partidele politice , miroase a hoit
invatamantul si sanatatea prioritate,de unde???salarii babane,ore de meditatii ,pt ce???nu va mai satura tapanul!!!!