Eveniment-Social

Astăzi încep Zilele Recoltei la USV Iași! Zeci de producători își expun produsele pe terenul de rugby din rond Agronomie – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 30 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astăzi încep Zilele Recoltei la USV Iași Zeci de producători își expun produsele pe terenul de rugby din rond Agronomie - GALERIE FOTO LIVE VIDEO UPDATE
Zilele Recoltei la USV Iași

Astăzi (n.r. – 30 septembrie) încep Zilele Recoltei, eveniment organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV). Evenimentul a ajuns la cea de-a doua ediție și se încheie mâine (n.r. – 1 octombrie)

Peste 65 de producători de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale și crame celebre se reunesc cu cele mai delicioase produse la veritabila sărbătoare a toamnei.

UPDATE: La ora 11.00 are loc ceremonia oficială de deschidere a evenimentului, la care sunt aşteptate oficialităţile ieșene, dar și rectorul USV, prof. univ. dr. Gerard Jităreanu.

„Suntem la a doua ediţie la Zilele Recoltei by USV Iaşi. Ne bucurăm că participă peste 65 de producători, dintre aceştia fiind mulţi absolvenţi ai facultăţii noastre. De asemenea sunt prezente firme care comercializează maşini agricole, carne, preparate şi multe altele pe care vă invit să le degustaţi şi exploraţi. Vor fi două zile plăcute, în care familiile se vor bucura nu doar de gustul produselor, dar şi de campus”, a precizat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Științele Vieții din Iași.

Încep Zilele Recoltei la USV Iași

o poză de la Baza Sportivă
Peste 65 de producători importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale și crame celebre se reunesc

Își fac simțită prezența producătorii importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale din carne sau lactate și crame celebre, absolvenți cu tradiție deja pe piața produselor locale, dar și tinerii aflați la început de drum cu produsele care își fac loc în topul preferințelor consumatorilor. Ieșenii se pot aproviziona cu alimentele preferate pentru sezonul toamnă-iarnă la prețuri rezonabile.

Facultățile USV Iași oferă spre degustare din produsele inovative la care au lucrat cadrele didactice împreună cu studenții. Ieșenii sunt așteptați împreună cu întreaga familie, deoarece vor fi organizate ateliere tematice pentru copii. Acestea vor cuprinde activități de modelare, face painting, își vor putea face propriul suc de struguri, organizatorii având în plan și realizarea de ateliere pentru obținerea de must sau aranjamente în dovleci și alte fructe.

„Copiii se vor bucura de o atenție aparte, deoarece vor avea parte de ateliere pentru obținerea sucului de struguri sau aranjamente în dovleci și alte fructe. De asemenea, în cele două zile ale evenimentului vor fi organizate vizite la Baza hipică a USV și la Muzeul de Anatomie. Credem că și prezența celor patru facultăți ale USV cu standuri unde vor prezenta produse obținute împreună cu studenții vor reprezenta puncte de atracție. Ne bucură faptul că au confirmat producătorii de miere, plante aromatice și condimentare, ciuperci, producători și procesatori din carne de pui, porc, vită și pește, producători și procesatori de lapte”, a transmis prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al USV Iași.

Activități pentru întreaga familie

o poză de la Zilele Recoltei
Facultățile USV Iași oferă spre degustare din produsele inovative la care au lucrat cadrele didactice împreună cu studenții

Astăzi (n.r. – 30 septembrie) are loc deschiderea oficială la ora 11.00. Încă de la ora 10.00, ieșenii pot participa la un târg de produse agroalimentare și la o expoziție de utilaje agricole, la ateliere pentru copii, pot vizita Muzeul de Anatomie, Baza Hipică și standurile facultăților USV Iași. Duminică (n.r. – 1 octombrie) vor fi aceleași activități, până la ora 18.00.

Evenimentul Zilele Recoltei are loc în rond Agronomie, pe terenul de rugby și este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași și Academia Română. Intrarea la eveniment este liberă, iar parcarea este asigurată, în limita celor 600 de locuri disponibile.

Comments are closed.

Adauga un comentariu