Prima pagină » Eveniment-Social » Astăzi, se desfășoară Concursul de Informatică CNER_CODE, organizat de Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi

Astăzi, se desfășoară Concursul de Informatică CNER_CODE, organizat de Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi

06 apr. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Astăzi, 6 aprilie 2024, se desfășoară concursul de informatică organizat de Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi. Modul de operare va fi online instituțional, adică elevii vor lucra în laboratoare, sub supravegherea profesorilor, utilizând platforma Codeforces, care asigură evaluare automată în timp real.

Concurs de informatică, organizat de Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi

În anul 2023, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi a iniţiat, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Iaşi, Concursul de Informatică CNER_CODE, ce a constituit un ultim antrenament înaintea etapei naţionale a Olimpiadei de Informatică, precum şi evaluarea finală a activităţii în cadrul Centrului de Excelenţă pentru anul şcolar 2022-2023. Problemele de concurs au fost publicate pe platforma pbinfo.ro, devenind accesibile tuturor elevilor din România, ca resursă pentru pregătirea lor de performanţă.

În 2024, parteneriatul dintre Colegiul Național „Emil Racoviță” Iaşi şi Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi va fi extins prin colaborare cu Centrele Judeţene de Excelenţă, precum şi centrele de pregătire de performanţă în informatică, ce au rezultate remarcabile în competiţii de algoritmică şi programare, din județele Cluj, Dolj, Gorj, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui.

Modul de desfășurare al concursului este online

Concursul se desfășoară astăzi, 6 aprilie 2024, în intervalul orar 9.00-13.00. Modul de operare va fi online instituțional, adică elevii vor lucra în laboratoare sub supravegherea profesorilor, utilizând platforma Codeforces, care asigură evaluare automată în timp real.

Subiectele și testele de evaluare sunt elaborate de o echipă formată din elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, care au obținut deja performanțe remarcabile, confirmate prin diplome şi medalii: Andrei Boacă, premiant la Olimpiada Naţională de Informatică, membru în lotul național de informatică al României şi medaliat la Romanian Masters of Informatics, Alin Răileanu, Ioan Floriştean şi Ilinca Loghinoaia, medaliați la Olimpiada Națională de Informatică.

Coordonarea științifică și organizatorică a concursului va fi realizată de prof. Emanuela Cerchez şi prof. Marinel Șerban. Din Iaşi, vor participa cei 52 de elevi de la Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi, disciplina Informatică, precum şi elevi invitaţi, calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Informatică 2024, care nu participă la cursurile Centrului de Excelenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024