Sport

Așteptări uriașe de la Simona Halep în turneele de la Roma și Roland Garros! „I-am spus si ei, până în semifinale joacă meciuri amicale”

Publicat: 11 sept. 2020

Simona Halep a câștigat primul turneu disputat după pauza cauzată de pandemie, cel de la Praga, și urmează să evolueze la Roma, competiție care se va desfășura în perioada 14 – 21 septembrie, și la Roland Garros.

Gheorghe Hagi a vorbit despre succesele importante obținute în ultimii ani de Simona Halep. Componentul Generației de Aur a dezvăluit că a știut întotdeauna că sportiva are calitățile necesare pentru a ajunge în topul tenisului mondial, iar valoarea face ca meciurile jucate până în fazele finale ale competițiilor importante să pară „amicale”.

„Știam că Simona este foarte ambițioasă. Vedeam marja de progres, ea în fiecare zi a devenit mai bună. E o sportivă care s-a dedicat și toți tinerii trebuie să ia de la ea ambiția care a făcut-o să ajungă numărul 1. Așa cum am mai spus, și i-am spus și ei, ea până în semifinale joacă meciuri amicale. Pentru ea meciurile oficiale încep din semifinale”, a declarat Gheorghe Hagi, într-un interviu acordat Sports Festival.

Patronul clubului Viitorul Constanța a evidențiat și modalitatea în care Simona Halep a reușit să compenseze diferența de statură față de rivalele din circuit prin folosirea la nivel maximum a calităților pe care le deține.

„Să rămâi atât timp numărul 1… chiar dacă nu era prototipul acela de atlet mare și înalt, ea a știut să își exploateze atuurile pe care le are. Iar acum a ajuns la maturitate”, a transmis Gheorghe Hagi.

21 de trofee WTA a cucerit Simona Halep în carieră și 64 de săptămâni a ocupat Simona Halep prima poziție a ierarhiei WTA, având în palmares și două titluri de Grand Slam.

Simona Halep, principala favorită la Roma și Roland Garros!

Liderul mondial al ierarhiei WTA, Ashleigh Barty, a anunțat că nu va juca în sezonul european de zgură, din cauza riscurilor la care s-ar expune cu o deplasare făcută din Australia, dar și ca urmare a lipsei sale de pregătire. Absența lui Ashleigh Barty va face ca Simona Halep să fie principala favorită la cele mai importante turnee de zgură din această toamnă, cel Premier 5 de la Roma, disputat în perioada 14 – 21 septembrie, și Grand Slam-ul de la Paris, 27 septembrie – 10 octombrie.

„A fost o decizie foarte greu de luat, dar, din păcate, nu voi juca în Europa în acest an. Ediția de anul trecut a Roland Garros (n.r. câștigată de Ashleigh Barty) a reprezentat cea mai specială competiție la care am luat parte, așa că nu a fost deloc ușor să iau decizia de a mă retrage anul acesta. Sunt două motive principale care stau în spatele deciziei mele. În primul rând, riscul la care m-aș expune, care încă există din cauza pandemiei. În al doilea rând, pregătirea mea fizică nu este tocmai optimă, pentru că a trebuit să mă antrenez fără antrenorul meu”, se arată în mesajul transmis, pe Instagram, de Ashleigh Barty.

Pe lângă Ashleigh Barty, Simona Halep ar mai putea „scăpa” de un adversar incomod la Roland Garros

Pe lângă Ashleigh Barty, Simona Halep ar mai putea „scăpa” de un adversar incomod la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în 2018. Serena Williams a transmis că ia în calcul să nu joace în Capitala Franței, temându-se pentru propria sănătate.

„Am foarte multe rezerve, pentru că am probleme grave de sănătate, care mă fac să încerc să stau departe de locurile publice. Am ajuns la spital de mai multe ori în condiții grave. Voi lua cea mai bună decizie pentru sănătatea mea. Va trebui să vorbesc cu organizatorii pentru a afla cum vor funcționa lucrurile în privința publicului și cum vom fi protejați. Dar cred că va fi bine”, a transmis Serena Williams.

Adauga un comentariu