Sport

Turneul de tenis Roland Garros, preferat de Simona Halep, s-ar putea desfășura cu spectatori în tribune

Publicat: 03 iun. 2020
Turneul de tenis Roland Garros, de la Paris, programat inițial între 27 mai și 7 iunie, a fost amânat pentru perioada 20 septembrie - 4 octombrie din cauza pandemiei de Covid-19
Turneul de tenis Roland Garros se va desfășura între 20 septembrie și 4 octombrie, fiind considerat turneul preferat al româncei Simona Halep.

Turneul de tenis Roland Garros, prefarat de Simona Halep și programat inițial între 27 mai și 7 iunie, a fost amânat pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie din cauza pandemiei de COVID-19.

Președintele Federației franceze de tenis (FFT), Bernard Giudicelli, a opinat că prezența publicului la turneu, amânat patru luni din cauza pandemiei de coronavirus, va depinde doar de guvernul francez, relatează agențiile internaționale de presă. Turneul de tenis Roland Garros este preferat de Simona Halep.
Turneul de Grand Slam pe zgură de la Paris, programat inițial între 27 mai și 7 iunie, a fost amânat pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie din cauza pandemiei de Covid-19.
Giudicelli, într-un apel video cu jucătorul Gael Monfils, prezentatorul emisiunii Twitch, a confirmat desfășurarea turneului parizian începând cu luna septembrie și cu prezența unui număr limitat de spectatori în tribune.

Turneul de tenis Roland Garros, cel mai iubit de Simona Halep, are loc între 20 septembrie și 4 octombrie

„E încă prea devreme să spun cum se va juca Roland Garros, când condițiile sanitare evoluează de la zi la zi. În ce mă privește, eu susțin desfășurarea unui Roland Garros cu un maxim de public. Dar, în funcție de condițiile sanitare, vom face ajustările necesare, în funcție de directivele guvernului, care va decide câtă lume poate fi pe stadion. Dar garantez că Roland Garros va avea loc”, a declarat Giudicelli, care la începutul lunii mai evoca disputarea unui turneu cu porțile închise, care ar permite menținerea unei părți a planului de afaceri și anume drepturile de televizare și sponsorizările.

„Ipoteza cu porțile închise nu o agreăm, pentru că turneul de tenis Roland Garros, ca orice alt Grand Slam, este o reuniune între jucători și public, iar asta dă magia turneului”, a adăugat oficialul francez.

Tenisul profesionist a fost suspendat în martie din cauza pandemiei de coronavirus și turneele oficiale nu vor fi reluate cel mai devreme în luna august. Simona Halep a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros în anul 2017.

Adauga un comentariu