Sport

Astra Giurgiu nu ia licența la cum arată lucrurile acum! Clubul este în pericol să nu joace sezonul viitor în Liga I de fotbal

Publicat: 05 iun. 2020
Astra Giurgiu are mari probleme financiare și riscă să nu ia licența ca să poată juca sezonul viitor în Liga I de fotbal.
Astra Giurgiu are mari probleme financiare.

La finalul lunii mai, cluburile din Liga I de fotbal erau obligate să aibă dosarele definitivate pentru Licență. Astra Giurgiu are mari probleme financiare și riscă să nu ia licența ca să poată juca sezonul viitor în Liga I.

La finalul lunii mai, cluburile din Liga I de fotbal erau obligate să aibă dosarele definitivate pentru Licență. Dacă la începutul lunii trecute erau nu mai puțin de șase cluburi în pericol să nu ia licența și să fie retrogradate, în acest moment ar mai fi rămas doar unul, Astra Giurgiu. Despre cele șase, nenominalizate, a vorbit chiar Justin Ștefan, secretarul general al LPF.
31 mai a fost termenul până la care formațiile din Liga 1 și cele din Liga 2 erau obligate să depună ultimele acte la dosar, în timp ce la Liga a 3-a data limită a fost ieri, 3 iunie

Astra riscă să nu joace în Liga 1 sezonul viitor

Astra Giurgiu este singurul club care are probleme importante și sunt șanse foarte mari să primească aviz negativ pe 17 iunie, atunci când vor fi anunțate echipele care nu au luat licența. „La cum stau lucrurile acum, Astra nu ia licența”, a afirmat o sursă pentru Digi Sport.
Conform regulamentului, cluburile care nu iau licența vor putea ataca decizia instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor, care ar trebui să judece pe 23 iunie.
Astra va juca primul meci de la reluarea campionatului pe 13 iunie, de la ora 20:00. Primul joc al etapei a 3-a va fi Universitatea Craiova – FC Botoșani, vineri, 12 iunie, de la ora 20:00.

Cluburile din Liga I așteaptă decizia UEFA în privința licenței pentru cupele europene

Pe lângă decizia privind licența din competițiile interne, cluburile din play-off, plus cele care mai continuă în Cupa României așteaptă de la UEFA decizia privind dreptul de participare. În mod normal, răspunsurile ar trebui să vină până la finalul săptămânii sau săptămâna viitoare, în cel mai rău caz.
Pe lângă CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Botoșani, Gaz Metan și Astra, echipele din play-off, Dinamo, Sepsi și Poli Iași au și ele depuse dosarele pentru a nu se afla în situația Voluntariului. Ilfovenii au câștigat Cupa României în 2017, dar n-au participat în Europa pentru că nu au solicitat licență.

Adauga un comentariu