Sport

Meciurile din Liga I de fotbal s-ar putea disputa cu spectatori! Planul pus la cale de către oficialii LPF

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meciurile din Liga I de fotbal s-ar putea disputa cu spectatori Planul pus la cale de către oficialii LPF
Meciurile din Liga I de fotbal s-ar putea disputa cu spectatori!

Liga Profesionistă de Fotbal face deja demersuri pentru ca spectatorii să intre la meciuri. Sezonul din Liga I se va relua din data de vineri, 12 iunie 2020

Sezonul din Liga I de fotbal se va relua de vineri, 12 iunie 2020, dar oficialii celor de la Liga Profesionistă de Fotbal vor mai mult și fac deja demersuri pentru ca spectatorii să intre la meciuri.
Concret, cei de la LPF se prevalează de anunțul lui Klaus Iohannis, care a spus că de la 1 iunie 2020 se dă liber la evenimente în aer liber cu 500 de spectatori.

Pe ce se bazează oficialii LPF când cer reluarea sezonului cu spectatori în tribune

„Liga I va reveni pe stadioane și în casele oamenilor. Pe stadioane momentan fără spectatori, dar continuăm să facem demersuri către instituțiile abilitate, deoarece ni se pare normal că dacă avem spectacole în aer liber cu posibilitatea de a participa 500 de spectatori, atunci să existe această posibilitate și pentru meciurile de fotbal.
Ne dorim asta, mai ales că stadioanele au o capacitate mai mare decât locațiile unde se vor organiza spectacole în aer liber, festivaluri sau alte evenimente culturale”, a spus secretarul general al LPF, la Realitatea Sportivă.

Ce se va întâmpla dacă se va descoperi un caz de COVID-19 în Liga I

Dincolo de acest aspect, Ștefan a mai spus și ce se va întâmpla dacă se va descoperi un caz de COVID-19 în Liga I.

„În momentul în care există un caz de COVID, medicul echipei la care este legitimat acest jucător anunță direcția de sănătate publică, se lansează o anchetă epidemiologică, se stabilesc persoanele cu care a intrat în contact și persoanele respective intră în izolare. Obiectivul nostru rămâne de a finaliza competiția prin disputarea tuturor meciurilor din Liga I. Dacă, Doamne ferește, vor fi probleme la o echipă, vor fi două principii de lucru. În primul rând, vom vedea dacă există posibilitatea reprogramării meciului sau meciurilor, și abia în ultimă instanță analizăm posibilitatea de a aplica dispoziția regulamentară, și anume ca echipa respectivă să piardă cu 3-0”, a mai spus Ștefan.

Adauga un comentariu