Sport

Astra Giurgiu riscă depunctare și interdicție la transferuri! Ultimul termen acordat pentru achitarea datoriilor către fostul staff

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astra Giurgiu riscă depunctare și interdicție la transferuri Ultimul termen acordat pentru achitarea datoriilor către fostul staff
Astra va avea interdicție la transferuri și va fi depunctată

Antrenorul Bogdan Andone și staff-ul său au plecat de la Astra Giurgiu la finalul lunii septembrie a anului trecut, însă nici acum nu și-au recuperat restanțele salariale. Speța a ajuns, firesc, la Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, care le-a dat dreptate antrenorilor. Totuși, Astra a întârziat să realizeze plățile. Acum, după ședința din 7 aprilie, clubul din Giurgiu a primit un nou termen pentru achitarea datoriilor, iar în caz contrar riscă sancțiuni severe.

Astra va avea interdicție la transferuri și va fi depunctată

Dacă nu va face dovada plăților până la data de 28 aprilie, ora 15:00, Astra va avea interdicție la transferuri și va fi depunctată. Până la acordarea sancțiunilor dure, clubul a primit deja o amendă de 12.000 de lei, câte 3.000 pentru fiecare speță, cu Massimo Salteri, Bogdan Andone, Vasile Maftei și Octavian Chihaia, din cauza depășirii primului termen la care trebuiau făcute plățile.

„Respinge excepția prematurității introducerii cererii de punere în executare invocată de debitorul AFC Astra. Sancționează debitorul AFC Astra cu penalitate de 3.000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Andone Bogdan. Acordă termen în data de 28.04.2021, ora 15:00, dată la care debitorul AFC Astra să prezinte dovada plății față de creditorul Andone Bogdan conform Hotărârii nr. 339/CL/11.02.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, se arată în motivarea deciziei Comisiei de Disciplină în cazul speței dintre Astra și Bogdan Andone, identică și în celelalte trei cazuri, în care sunt implicați Massimo Salteri, Vasile Maftei și Octavian Chihaia.

În momentul în care s-a despărțit de Astra, pe 30 septembrie, Bogdan Andone anunța că echipa din Giurgiu avea către el și membrii staff-ului său restanțe salariale de patru luni.

„Problemele financiare s-au adunat și toate discuțiile în vestiar erau despre bani, când se dau, dacă se dau. Pentru că patru luni este o perioadă extrem de lungă să nu-ți primești salariul”, explica Bogdan Andone.

Alex Ioniță și-a schimbat declarația în dosarul de dopaj de la Astra, lucru care a stârnit numeroase reacții în fotbalul românesc.

Astra Giurgiu are mari probleme și din cauza acuzațiilor de dopaj

Astra Giurgiu se confruntă și cu probleme mult mai mari, după ce riscă retrogradarea din cauza acuzațiilor de dopaj. Șeful ANAD, Cristi Balaj, nu înțelege de ce Ioniță a făcut acest lucru și spune că a observat un vocabular diferit în noua declarație a jucătorului Ioniță. Fostul arbitru și patron de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, l-a criticat pe Balaj:

„Am rămas surprins că Balaj își permite, ca președinte ANAD, să spună că Ioniță e un jucător confuz și pierdut. De ce e confuz și de ce e pierdut? Că a venit să spună ceva despre ce se întâmplă? Dacă nu ai treabă, ce caută jucătorul respectiv la tine în birou? Asta înseamnă cât de jos poate fi acea insituție. Tu declari că n-ai nicio implicare și că lași comisiile?! Dacă ești președinte, n-are ce să caute la tine în birou. Faptul că apoi îl direcționezi către comisii… unde l-a trimis? Să declare că știe altceva, să dea în primire. S-au transformat în procurori?”, a spus Porumboiu.

Alex Ioniță, lăudat de Astra după ce și-a schimbat declarația din dosarul de dopaj

Alex Ioniță a recunoscut în luna ianuarie că s-a dopat și a dat o declarație la sediul ANAD, însă acum și-a retras mărturia și a spus că a fost forțat să ofere declarația respectivă. Directorul sportiv al Astrei, Bogdan Mara, spune că Ioniță a fost foarte curajos să facă acest lucru și nu înțelege de ce ANAD l-a forțat pe jucător să mintă:

„Suntem și noi spectatori în acest caz, nu suntem parte în dosar. Ioniță a fost curajos să spună acest lucru, nu înțeleg de ce a fost forțat să facă declarația respectivă. Acest caz devine foarte ciudat, nu înțeleg de ce ar fi trebuit să fie dați drept exemplu cei trei jucători. Nu înțeleg ce au vrut să demonstreze. Cred că acum avem alte probleme în fotbalul românesc. Așteptăm să se termine cazul, cred că aceste noi declarații făcute de Ioniță ar trebui analizate atent de toată lumea. Cei mai afectați sunt jucătorii, ei nu se pot antrena de atâta timp și nu le dă nimeni timpul înapoi”, a spus Bogdan Mara.

Adauga un comentariu