Sport

Astra, la un pas de a fi depunctată! Probleme foarte grave la Hermannstadt: Jucătorii nu își recunosc semnăturile

Publicat: 08 nov. 2019

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN), a vorbit despre problemele financiare foarte grave de la Astra Giurgiu și Hermannstadt.

„Astra a fost la un pas să piardă 6 puncte. A fost vorba despre Cătălin Munteanu, Costel Enache și preparatorul fizic, care nu au fost plătiți. A fost o hotărâre definitivă, a fost la faza de executare. A fost amendat prima dată clubul, fiindcă vorbim despre salariile pe ianuarie, februarie, martie, aprilie și mai inclusiv”, a spus Hulubei pentru Digi Sport.

„Antrenoratul în România este un sport extrem. Cei despre care vorbim s-au angajat în noiembrie și au luat banii în martie. S-au angajat la Hermannstadt, au luat un salariu și au fost dați afară, iar restul banilor… A fost serioasă treaba. Pe 6 noiembrie, adică ieri, Astra a avut termen, dar a făcut rost de bani și a plătit tot”, a mai zis oficialul de la AFAN.

Probleme foarte grave la Hermannstadt

Dacă cei de la Astra au reușit să își rezolve problemele de ordin financiar, se pare că sibienii de la Hermannstadt au probleme mari din acest punct de vedere și sunt tot mai aproape de o sancțiune drastică.

„Acum sunt foarte multe litigii la Hermannstadt, sunt zeci de litigii acolo, sunt jucători din sezonul trecut neplătiți. Trebuie să facă rost de bani și să plătească restanțele, ca să nu riște să piardă puncte”, a mai adăugat Emilian Hulubei.

Mai mult, se pare că pe hârtiile pe care Hermannstadt le-a depus la dosarul pentru obținerea licenței, la Federație, există și semnături ale jucatorilor către care existau datorii, pe care unii dintre ei nu le recunosc.

„Nu pot spune cu certitudine care sunt datoriile la Hermannstadt pentru că eu am plecat de acolo. Sunt datorii la cei care creditează clubul, probabil cam 1,2 milioane de euro, la firma de transport, la cei care au livrat mâncarea până să promovăm. Nu este foarte mult, cu totul, probabil, un milion și jumătate de euro”, a declarat Teodor Birț, fostul președinte al clubului, forțat să plece după ce la echipă a venit Iuliu Mureșan.

Litigii sunt, vor mai fi, au fost și înainte

Întrebat dacă nu se simte vinovat că l-a susținut pe Mureșan, Birț a afirmat: „Câteodată trebuie să fii și politicos”. Iuliu Mureșan, actualul președinte al sibienilor, a vorbit despre problemele de la club.

„Sunt niște probleme. Litigii sunt, vor mai fi, au fost și înainte, litigiile sunt din cauza jucătorilor aduși de fosta conducere. Plătim pe măsură ce putem, nimeni nu a rămas neplătit, nu riscăm sancțiuni să fim depunctați. Litigiile sunt toate rămase de la jucătorii vechi, sunt unii care nu au jucat deloc, noi trebuie să reparăm oalele sparte de fosta conducere. Asta e realitatea. Sunt unele persoane care vor să plece, dar vor rămâne. Cei care contribuie cu bani mulți nu pleacă, au plecat ăia care dau 50.000 de lei maximum pe an. Nu vreau să intru în amănunte, fiindcă amănuntele nu sunt bune pentru domnul Birț”, a spus Iuliu Mureșan, președintele de la Hermannstadt.loading...

Adauga un comentariu