International

Atac cu bombă în Istanbul. Reacția lui Erdogan: ‘A fost un atentat’

Publicat: 13 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac cu bombă în Istanbul. Reacția lui Erdogan A fost un atentat
Atac cu BOMBA în Turcia

Atac cu bombă în Istanbul

Este stare de alertă în Turcia după ce, duminică după-amiază, o explozie puternică s-a produs pe bulevardul pietonal Istiklal din Istanbul. Guvernatorul Ali Yerlikaya a anunțat că în urma incidentului șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 53 au fost rănite.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20, într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraș, bulevardul Istiklal fiind popular în rândul localnicilor și turiștilor pentru magazinele și restaurantele din zonă.

Prima reacție a președintelui Recep Tayyip Erdogan

La scurt timp după atacul cu bombă din Istanbul de duminică după-amiază, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a transmis un mesaj tranșant, punctând că toți cei care vor să ia națiunea turcă ostatică prin astfel de atacuri teroriste nu vor avea succes.

„Națiunea turcă nu poate fi luată ostatică prin terorism”, a adăugat președintele.

Erdogan a descris incidentul ca un „atac cu bombă”.

„Imediat după atacul perfid, au fost trimise echipe de salvare şi poliţişti, iar răniţii au fost transportaţi rapid la spitalele din zonă. Unităţile avizate ale statului nostru depun eforturi pentru a-i scoate la iveală pe autorii acestui atac perfid.

Eforturile de preluare a controlului Turciei şi naţiunii turce prin teroare nu au avut succes, nu au şi nu vor avea succes. Poporul nostru să fie sigur că toţi cei vinovaţi de ce s-a întâmplat pe bulevardul Istiklal vor primi pedeapsa cuvenită”, a spus Erdogan, potrivit Sabah.

Liderul de la Ankara a precizat că patru oameni au murit la locul exploziei şi doi la spital şi că alte 53 de persoane au fost rănite.

Recent, Erdogan a anunțat că o exploatare de gaze a Turciei din Marea Neagră va deveni operaţională în 2023.

„Sperăm că vom începe să folosim aceste gaze anul viitor.

Ne pregătim să construim o piaţă avansată a gazelor naturale în care mai multe produse, mai multe contracte se unesc pentru a forma preţuri de referinţă”, a spus preşedintele turc.

 

Adauga un comentariu