Atac cu cuțitul într-o gară. Agresorul, care s-a și rănit singur, a înjunghiat șase persoane - VIDEO

Atac cu cuțitul într-o gară. Agresorul, care s-a și rănit singur, a înjunghiat șase persoane – VIDEO

16 mai 2024, 14:15
BZI.ro, în International

Șase persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, după un atac cu cuțitul în localitatea Zofingen, din nordul Elveţiei, care a avut loc miercuri, 15 mai. Suspectul a fost capturat și transportat rănit la spital, fiind identificat ca un bărbat „de origine străină care ar avea vârsta de 40 de ani”, potrivit poliției cantonului Aargau, citată de de AFP și News.ro.

Autoritățile au precizat că atacatorul a acționat pe cont propriu și nu consideră că mai există un pericol pentru populație. Poliția nu cunoaște motivația atacului, iar atacatorul nu era în evidențele lor.

Atac cu cuțitul în nordul Elveției

Atacul a început la ora locală 16.00 (17.00 în România), când bărbatul a atacat un trecător în Gara din Zofingen, un oraş cu 12.000 de locuitori situat la aproximativ 60 de kilometri sud de Basel şi la aceeaşi distanţă vest de Zürich.

El a plecat din gară şi a atacat apoi alte persoane la întâmplare, după care s-a baricadat într-o casă, potrivit poliţiei.

După două ore, în urma intervenției unei echipei specializată, bărbatul a fost capturat de forţele de ordine. El avea răni pe care și le-a provocat singur şi a fost transportat la spital, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale, Bernhard Graser.

Între răniţi se află două cadre didactice de la Şcoala Cantonală din Zofingen, a precizat directorul instituţiei, Patrick Strössler, pentru site-ul 20minuten.ch. Acestea au fost atacate în afara incintei şcolii, a precizat el, fără să dea informaţii despre starea sănătăţii acestora.

Un cititor a declarat cotidianului regional Aargauer Zeitung că soţia sa însărcinată a fost rănită de către bărbatul necunoscut „cu un obiect metalic”.

Femeia „a fost rănită la faţă, are umflături, dar se descurcă bine date fiind circumstanţele”, a declarat soţul acesteia. Ea a fost transportată la spitalul cantonului Aargau, situat la 20 de kilometri de Zofingen.

Poliţia a lansat un apel către martori şi cere populaţiei să trimită înregistrări video şi fotografii dacă au fost martori atacurilor pentru a ajuta ancheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *