Actualitate

Atac dur lansat de UDMR la adresa AUR: „Nu-și are locul într-un Parlament democratic!“

Publicat: 07 dec. 2020
Senatorul UDMR Tanczos Barna
Senatorul UDMR Tanczos Barna

Reprezentanții UDMR au lansat un atac dur la AUR, noua formațiune politică ce a prins loc în Parlament.

Senatorul UDMR Tanczos Barna spune că AUR, care a fost surpriza alegerilor parlamentare 2020, nu-și are locul, în anul 2021, în Parlamentul României.

Tanczos Barna susține că UDMR este interesată de formarea unui guvern de centru-dreapta şi că va negocia cu formaţiuni aflate în aceeaşi familie de partide politice la nivel european, dar în ceea ce privește formațiunea

„Am afirmat de mai multe ori în ultimele săptămâni că suntem interesaţi de formarea unui guvern de centru-dreapta, cu formaţiuni politice care sunt în acelaşi partid politic la nivel european sau grup politic, familie de partide politice, la nivel european. UDMR este interesat de formarea unui astfel de guvern şi în cazul în care vom fi invitaţi, vom purta cu siguranţă negocieri cu partidele care fac parte din PPE”, a declarat Tanczos Barna.

Tanczos Barna: „Aşteptăm să fim întrebaţi dacă vrem să participăm la guvernare“

Liderul UDMR a refuzat să spună cu ce partide nu ar negocia UDMR în acest moment, punctând că aşteaptă să fie întrebaţi dacă vor să participe la guvernare.

„N-aş vrea să spun că nu negociem. Aşteptăm să fim întrebaţi dacă vrem să participăm la guvernare, trebuie să vedem şi decizia preşedintelui Iohannis, care va desemna un premier şi în cazul acesta, cu siguranţă, vom purta aceste negocieri. Linia de 5% de care trebuie să treacă partidele de la coada clasamentului e o zonă destul de interesantă, nu ştim cum se va finaliza după numărătoarea voturilor această intrare în Parlament pentru PMP, care face parte din aceeaşi familie politică ca şi noi, nu ştim ce se va întâmpla cu Pro România şi noi sperăm să se finalizeze într-un sens bun pentru noi, pentru comunitatea maghiară.

În ceea ce priveşte partidul AUR, nu credem că aceste acţiuni şi aceste declaraţii, de multe ori împotriva comunităţii maghiare, îşi au locul, din nou, în 2021, în Parlamentul României”, a mai spus Tanczos Barna.

Speriați de AUR

Senatorul UDMR a menționat că speră că liderii AUR îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.

„Noi am văzut câteva ieşiri ale liderilor sau ale persoanelor reprezentative ale acestui partid, noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a zis Tanczos Barna.

Cine este George Simion, preşedintele AUR

George Simion a devenit cunoscut în special datorită meciurilor echipei naționale a României, fiind inițiatorul mișcării ”Uniți sub tricolor”. Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Într-un interviu acordat recent în Revista Ultra, George Simion a povestit primele contacte cu viața de ultras: „În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.”

Adauga un comentariu