Local

Atac frontal al primarului Mihai Chirica la scandalagii din USR Iași. Plângeri penale pentru blocarea proiectelor județului

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac frontal al primarului Mihai Chirica la scandalagii din USR Iași. Plângeri penale pentru blocarea proiectelor județului
Primarul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de atacurile celor doi scandalagii din USR Iași, Marius Bodea și Cosette Chichirău, din ultimele zile. Edilul a prezentat pe larg situația de la nivelul politicii ieșene

Scandal uriaș între factorii politici din județul Iași. Primarul Mihai Chirica a cerut explicații de la senatorul USR Marius Bodea și deputatul USR Cosette Chichirău pentru atacurile din ultima perioadă. Primarul Iașului a arătat, printre altele, și faptul că pe numele senatorului zero este o plângere penală pentru blocarea proiectului Spitalului Regional de Urgență

Scandal uriaș în mediul politic ieșean. Disputa dintre liderii locali ai PNL și USR-PLUS Iași a intrat într-o nouă etapă. Primarul PNL Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de atacurile din ultimele zile ale parlamentarilor USR de Iași, senatorul zero Marius Bodea și deputatul scandalagiu Cosette Chichirău. Edilul a arătat că a discutat la București cu liderii PNL despre situația de la Iași în încercarea de a găsi o serie de soluții la guvernarea locală.

„Am avut o discuție cu președintele PNL Ludovic Orban, la Parlamentul României, și o parte dintre liderii conducerii la nivel național. Am discutat despre modalitatea de conviețuire în această alianță politică de guvernare și la Iași. Nu se știe cine apucă anul 2024, după cum nu știm cine apucă ziua de mâine. Prin urmare, ieșenii nu au timp să aștepte să își lămurească dezamăgirile politice”, a spus primarul Mihai Chirica.

Recent, cele două partide nu s-au înțeles la negocierile pentru guvernarea locală.

Șase luni de scandal în Consiliul Local Iași

Primarul Mihai Chirica a susținut că de la alegerile locale 2020 și până în prezent, cele două partide nu au reușit să se pună de acord din cauza ambițiilor celor de la USR-PLUS.

„Pe data de 27 martie se împlinesc șase luni de la finalizarea alegerilor locale din România. După șase luni, forțele politice nu au reușit să găsească o formulă concretă de colaborare pentru ceea ce au promis ieșenilor. După șase luni de zile le reamintesc celor care uită faptul că și-au asumat un act de guvernare alături de PNL că asta nu se limitează doar la nivel guvernamental. Este un act care trebuie să ajungă exact acolo de unde s-au cules voturile, de la cetățeni”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Primarul i-a luat la ochi pe scandalagii din USR-PLUS Iași

Acesta a mai susținut și faptul că Marius Bodea și Cosette Chichirău nu au făcut nimic pentru ieșeni în mandatul anterior. În aceste condiții, aceștia nu au dreptul să facă scandal la adresa autorității locale.

„Timp de patru ani, prioritatea mea rămân în continuare ieșenii. Asta indiferent de show-urile politice la care va trebui să asist. Acest tandem despre care vorbim de prea multă vreme și care este neproductiv pentru Iași este compus din senatorul Bodea și deputatul Chichirău. În 4 ani de mandat în Parlamentul trecut, și în 3 ani de mandat pe care îl derulăm acum, ei să enumere un singur proiect pe care l-au făcut pentru municipiul și județul Iași. Un singur proiect legislativ pe care l-au inițiat în Parlamentul României, nu în semnături, să fie inițiativa lor care să valorifice Iașul și Regiunea de Nord Est”, a mai spus primarul Mihai Chirica

Plângere penală pentru senatorul zero Marius Bodea

Edilul a făcut referire și la faptul că senatorul zero s-a ales cu o plângere penală în 2016 după ce a încercat să influențeze negativ proiectul Spitalului Regional de Urgență din Moara de Vânt.

„În general nu sunt probleme majore care să atragă atenția. Administrația funcționează. Ceea ce îmi lipsește cu adevărat este atașamentul pe care aleșii locali și parlamentari trebuie să îl aibă față de comunitatea care i-a votat. Cred că toată lumea s-a săturat de circ, panaramă, de discuții lipsite de conținut. Marius Bodea are plângere penală pentru ceea ce a făcut cu Spitalul Regional de Urgență. A susținut în fața lui Vlad Voiculescu să nu se facă spitalul regional la Iași. Motiv pentru care i-am făcut și plângere penală la Parchetul de pe lângă DNA Iași”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Replică pentru deputatul scandalagiu Cosette Chichirău

Edilul s-a luat și de deputatul Cosette Chichirău, cea care l-a atacat recent pe o rețea de socializare. Primarul Mihai Chirica a susținut că deputatul scandalagiu ar trebui să știe că marile proiecte nu țin de autoritatea locală, ci tocmai de Guvernul pe care ea îl reprezintă.

„Proiectul șoselei de centură nu este proiectul municipiului Iași. Este proiectul ministerului Transportului, unde ministru este Cătălin Drulă. Planul Național de Redresare și Reziliență nu este al municipiului Iași, este al Fondurilor Europene, care este condus de un ministru USR. Proiectul Spitalului Regional de Urgență nu este al municipiului Iași, este al ministerului Sănătății, care este condus de un ministru PLUS. Multe alte lucruri, ca autostrada A8, autostrada A7, alte proiecte de infrastructură majoră, căile ferate care nu apar în PNRR, nu sunt în subordinea autorității locale, ci a ministerului Transporturilor. Acesta e condus de un ministru USR. Prin urmare, e bine să te uiți prin bucătăria ta să vezi care sunt greutățile care te înconjoară și apoi să faci postări pe Facebook”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu