National

Atac furibund făcut de Marcel Ciolacu: Bugetul tării a încăput pe mâna Clanului Cămătarilor liberali

Publicat: 19 nov. 2020
Marcel Ciolacu, președinte PSD
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu lansează un atac furibund la adresa guvernării liberale. Conform unor postari publicate de liderul PSD, bugetul României a încăput pe mâna Clanului Cămătarilor liberali.

Acest lucru este întărit, conform spuselor lui Marcel Ciolacu, de noua rectificare bugetară, mai ales în condiţiile în care multe domenii esenţiale au rămas fără buget.

Ceea ce a spus Marcel Ciolacu în decembrie anul trecut se confirmă

Conform declaraţiilor făcute de liderul PSD, ceea ce a spus Marcel Ciolacu în decembrie despre PNL se confirma acum. Acesta spunea faptul că fondurile date de PNL în bugetul statului vor ajunge doar în 9 luni. Din câte se poate observa, Marcel Ciolacu afirma că spitalele, şcolile şi autorităţile locale au rămas deja fără bani.

În altă ordine de idei, rectificarea bugetară propusă de PNL înseamnă tăieri masive de la investiţii dar şi de la fonduri europene:

Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!

Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban – Fondul de Rezervă al Guvernului!” menţionează Marcel Ciolacu

Deficitul bugetar va înregistra un record în istoria României

Conform aceloraşi declaraţii, Marcel Ciolacu considera că până la sfârşitul anului, România va avea un deficit bugetar record istoric de aproape 100 de miliarde de lei. România s-a împrumutat cu cifre record de peste 25 de miliarde euro:

” Deficitul bugetar va ajunge la #100miliarde lei la finele anului, un dezastruos #record istoric. Asta, deși România a avut cel mai mic #pachetdestimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB!

România s-a împrumutat accelerat, cu peste #25miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură.

Datoria guvernamentală va depăși pragul de #100miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani.

Întrebări la adresa Guvernului PNL

În încheierea postarii, Marcel Ciolacu lansează o serie de întrebări la adresa Guvernului PNL. Liderul PSD întreabă, retoric, dacă pensiile vor creşte sau dacă pensia minimă rămâne inchetata sau dacă se vor tăia salariiile bugetarilor:

Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu #20miliarde de lei. De unde #taie PNL 20 miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?”

Pensia minimă rămâne înghețată în 2021?

Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?

Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trăi a peste 8 milioane de români)?

Cu cât vor majoră impozitele?

În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro! Acești bani vor fi plătiți de fiecare dintre noi prin măsuri de #austeritate, #concedieri și creșteri de taxe și impozite. Acestea sunt „lucrurile fantastice” făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor!

Pe 6 decembrie, trebuie pus #STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!

#RomaniiTrebuieSaStie”, scrie Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu