International

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel. Un autoturism inscripționat cu diverse mesaje a intrat cu intenție în poartă – FOTO

Publicat: 25 nov. 2020

Un bărbat a lovit cu intenție poarta sediului Cancelariei Germaniei, în centrul Berlinului. Vehicul, miercuri dimineaţă, 25 noiembrie 2020, a intrat în coliziune cu poarta. Autorităţile suspectează acest incident cu motivaţia politică, afirmă surse citate de ediţia în limba germană a agenţiei Reuters şi de publicaţia Bild.

Vehiculul a lovit cu viteză poarta metalică a sediului Cancelariei Germaniei, care a fost avariată serios.

Autorităţile suspectează că ar fi vorba de un atac motivat politic, probabil de un protest faţă de restricţiile impune împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Conform imaginilor difuzate de presa germană, pe vehicul scrie: „Sunteţi ucigaşi de copii şi bătrâni. Opriţi politica globalizării!”.

Ministrul austriac de Interne a vorbit despre atacul de la Viena

Islamiştii au atacat șase locuri în centrul Vienei, începând cu sinagoga principală. Martorii i-au descris pe bărbații care trăgeau în mulțimi în baruri că ar fi avut puști automate. Locaţiile erau destul de aglomerate dacă e să ţinem cont de faptul că oamenii au ieșit ca să profite de ultima seară dinaintea restricţiilor impuse la nivel naţional, restricţii cauzate de pandemia de COVID-19

Oficialii au confirmat luni târziu că doi civili au fost uciși și cel puțin alți 14 răniți. Poliția a împușcat și a ucis un agresor. Totuși, bilanţul ar fi fost actualizat la trei persoane ucise. Poliția a închis o mare parte din centrul istoric al Vienei peste noapte, îndemnând publicul să se adăpostească în locuri ferite. Mulți au căutat refugiu în baruri și hoteluri, în timp ce mijloacele de transport în comun din orașul vechi au fost închise, iar poliția a cercetat orașul.

Capitala Austriei a fost scutită până acum de atacurile militante mortale care au lovit Parisul, Londra, Berlin și Bruxelles, printre altele, în ultimii ani.

O Sinagogă din Viena a fost atacată

Oskar Deutsch, șeful comunității evreiești din Viena, care are birouri adiacente sinagogii pe o stradă îngustă pietruită, presărată cu bare, a declarat pe Twitter că nu este clar dacă templul său birourile erau vizate, dar că erau închise la acea vreme. Videoclipuri au circulat pe rețelele de socializare arătau un om înarmat care fugea pe o stradă pietruită trăgând și strigând. Un alt clip a arătat un bărbat împușcând o persoană în fața a ceea ce părea a fi un bar pe stradă care adăpostea sinagogă.

Înalți oficiali din Uniunea Europeană, Franța, Norvegia, Grecia și Statele Unite și-au exprimat condoleanțele. Președintele SUA, Donald Trump, a spus într-un tweet că „rugăciunile noastre sunt cu oamenii din Viena, după un alt act de terorism în Europa”.

„Aceste atacuri împotriva oamenilor nevinovați trebuie să înceteze. SUA sunt alături de Austria, Franța și toată Europa în lupta împotriva teroriștilor, inclusiv a teroriștilor islamici radicali. ”

Candidatul democratic la președinție, Joe Biden, a condamnat ceea ce el a numit „un terorist atac terorist”, adăugând: „Trebuie să fim toți uniți împotriva urii și violenței”. Atacurile vin în contextul în care, în Franța au fost alte câteva atacuri teroriste cu doar câteva zile înainte.

Vorbim de un atac asupra unui preot ortodox grec, sau despre atacul de la Nisa dar și despre decapitarea profesorului care l-a i-a făcut o caricatură Profetului Mohamed.

Adauga un comentariu