International

Atac terorist în Pakistan. Mai mulţi copii au decedat după ce o bombă a explodat într-o şcoală

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac terorist în Pakistan. Mai mulţi copii au decedat după ce o bombă a explodat într-o şcoală
Cel puțin șapte persoane au murit după o explozie în Pakistan

Cel puțin șapte persoane au murit după o explozie în timpul unei ore la o școală religioasă din Pakistan, au spus polițiștii. Copii de diferite grupe de vârstă sunt printre morți, a declarat pentru BBC, un reporter.

Alte zeci de persoane au fost rănite în atacul care a avut loc în orașul Peshawar, din nord. Niciun grup terorist nu și-a revendicat încă responsabilitatea. O anchetă a fost lansată.

Cum s-a produs explozia din orașul Peshawar din Pakistan

Orașul Peshawar, aproape de granița afgană, a cunoscut unele dintre cele mai grave violențe din timpul insurgenței talibanilor din ultimii ani. În urmă cu șase ani, bărbații înarmați au luat cu asalt o școală militară din oraș, lăsând peste 150 de morți, inclusiv mulți copii.

Cu toate acestea, numărul atacurilor s-a redus foarte mult în ultimii ani. Explozia a avut loc la ora 08:30, ora locală (03:30 GMT), a declarat poliția pentru BBC.

Se știe că aproximativ 60 de persoane au participat la cursurile școlii religioase, cunoscute sub numele de madrassa. Un martor ocular a spus poliției că a văzut un bărbat intrând în clădire cu o pungă de explozivi cu puțin timp înainte de explozie.

Imaginile din interiorul camerei prezintă daune considerabile. Inspectorul general adjunct al poliției (AIG), Shafqat Malik, a declarat pentru ziarul pakistanez Express Tribune că în atac au fost folosite 5 kg (11 lbs) de explozivi . Oficialii spitalului au declarat pentru agenția de presă Reuters că au primit zeci de răniți, mulți cu arsuri. Agenția de știri AFP a citat poliția spunând că doi profesori s-au numărat printre răniți.

Seminarul este situat pe șoseaua de centură Peshawar, la periferia sudică a orașului. Inspectorul de poliție al lui Peshawar, Waqar Azeem, a declarat pentru CNN că explozia a avut loc în timpul primei prelegeri de dimineață. Serviciile de salvare și o echipă de pirotehniști sunt la fața locului.

Pakistan s-a confruntat cu mai multe atentate teroriste de-a lungul anilor

Pakistan este o ţară care se confrunta periodic cu atentate teroriste. Situată într-o regiune roşie, ţară a avut în luna iunie 2020 un atac terorist la cea mai mare bursa din ţară. Patru persoane care purtau cagule au intrat cu autoturismul din plin în clădirea care adăpostea Bursa de Valori din Pakistan. Înarmaţi, teroriştii au lansat mai multe grenade în interior provocând decesul a 4 agenţi de paza dar şi a unui subofiţer de poliţie.

Armata separatistă Balochistan Liberation (BLA) a revendicat atacul, conform Associated Press. Aceasta este considerată organizaţie teroristă în Pakistan, Marea Britanie şi SUA. BLA, cel mai mare şi vechi grup insurgent din Asia, este divizia armată a mişcării separatiste Balochistan.

Adauga un comentariu