Eveniment-Social

Ateneul ieșean anunță cel mai nou proiect – Conferințe la Ateneu

Publicat: 28 apr. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ateneul ieșean anunță cel mai nou proiect  Conferințe la Ateneu

Cel mai nou proiect al Ateneului Național din Iași, intitulat Conferințe la Ateneu, începe din 12 Mai 2024, de la ora 18.00, la Sala Unirii.

Prima conferință, cu titlul Noi și ceilalți – națiune, Europa, creștinism, are ca invitați două mari personalități ale spațiului cultural românesc, Teodor Baconschi și Adrian Papahagi.

Prin acest demers se dorește aducerea în fața publicului nume marcante ale culturii românești, care să conferențieze sau să dezbată alături de un alt invitat, tematici și subiecte ce țin de realitatea imediată din perspectivă materială și spirituală. Ideea proiectului pleacă de la o nevoie firească de a ține pulsul educațional ridicat în cetatea Iașului.

„Nu putem concepe dezideratul de Iași-capitală culturală fără un flux constant de artiști, oameni de știință, cercetători, intelectuali deopotrivă, care să pună înaintea publicului, teme de interes pentru o societate în permanentă aspirație către o evoluție culturală”, a declarat managerul Gheorghiță Rusu-Persic.

Temele ce vor fi abordate vor fi de larg interes, întrucât vor acoperi cât mai multe subiecte din domenii diverse. Astfel, vom asigura lunar sau poate chiar mai des, în funcție de cererea publicului, câte o conferință de cea mai înaltă calitate.

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune interactivă dintre invitați și public, printr-o serie de întrebări și răspunsuri.

Pentru a descoperi evenimentele organizate de Ateneul Național din Iași, accesați site-ul oficial https://www.ateneuiasi.ro/ sau pe pagina oficială de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu