Eveniment-Social

Ateneul Național va încheia un acord de parteneriat cu Opera Națională din Iași, astăzi – LIVE VIDEO

Publicat: 22 apr. 2021
Ateneul Național din Iași și Opera Națională Română din Iași vor încheia un acord de parteneriat

O conferință de presă, organizată de Ateneul ieșean are loc joi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 11.00, la sediul instituției de cultură, ce va avea ca subiect principal încheierea unui acord de parteneriat cadru între Ateneul Național din Iași și Opera Națională Română din Iași.

Scopul demersului este stabilirea condițiilor de colaborare dintre cele două instituții de cultură ieșene, în vederea realizării activităților de creație artistică, în domeniul artelor spectacolelor, implementarea, în parteneriat, a unor proiecte culturale, dar și atragerea de fonduri pentru promovarea și dezvoltarea inter-instituțională.

ONRI a încheiat un acord cu Ateneul Național din Iași

Opera Națională Română din Iași a semnat astăzi, 22 aprilie 2021, la ora 11:00, un nou parteneriat cu o instituție de cultură. După acordul încheiat cu Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, Opera ieșeană va stabili un protocol de colaborare cu Ateneul Național din Iași.

Tot în cadrul conferinței vor fi discutate aspecte în ceea ce privește Orchestra de Tineret a Iașului și vor fi prezentate evenimentele lunii mai a anului 2021.

Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” și Opera Națională Română din Iași au încheiat un acord

Toate activitățile menționate în rândurile de mai sus se vor desfășura după un program stabilit de comun acord de cele două instituții, forma de realizare a parteneriatului urmând să fie stipulată în anexe specifice, cu detalii despre fiecare proiect în parte. Opera Națională Română din Iași a semnat de asemenea un acord de parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.

 ”Colaborarea dintre Opera Națională Română Iași și Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași este tradițională și ne dorim să fie de lungă durată și de aici încolo. Parteneriatul este firesc având în vedere că ambele instituții ale noastre sunt de rang național. Suntem convinși că acest acord de parteneriat va contribui la calitatea activităților culturale ale Operei precum și la îndeplinirea misiunii Universității, care, conform Cartei, este de a modela și cultiva talente, caractere și personalități, de a forma specialiști bine pregătiți care să ofere publicului un act cultural de calitate, asigurând progresul artei și culturii românești în context socio-cultural internațional. Ne propunem, așadar, producții artistice comune și câștigarea în parteneriat a unor proiecte financiare destinate dezvoltării celor două instituții”, a declarat prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rector al Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași.

Daniel Șandru: „Sunt încrezător că parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenților talentați”

”Împrumutând titlul unei cărți semnate de Umberto Eco, Opera Aperta, am sintetizat ideea de bază a proiectului meu în cadrul prestigioasei instituții pe care am onoarea să o conduc de peste o lună. Deschiderea Operei ieșene spre exterior nu se putea face fără un parteneriat cu faimoasa Universitate Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, care a format stele mondiale ale scenei lirice. Sunt încrezător că parteneriatul semnat astăzi va genera beneficii majore studenților talentați, care vor avea multiple posibilități de afirmare. Totodată, publicul nostru drag va putea urmări producții inedite, care, cu siguranță, vor fi primite cu mare interes”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

 

Adauga un comentariu