International

Atentat cu doi morți în Germania! O mașină a lovit un grup de pietoni – VIDEO / FOTO

Publicat: 01 dec. 2020
Poliția intervine în urma unui atentat
Poliția intervine în urma unui atentat

Cel puţin două persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în urma unui atentat ce a avut loc în Germania. Un vehicul a lovit un grup de persoane în orăşelul german Trier.

Incidentul rutier a avut marţi după-amiază, 1 decembrie, într-o zonă pietonală din orăşelul Trier, situat în vestul Germaniei, potrivit publicaţiei Bild.

Autorităţile încearcă să afle circumstanţele producerii incidentului.

Două persoane au murit, iar alte zece au fost rănite

Potrivit bilanţului preliminar, două persoane au murit, iar alte zece au fost rănite.

„Şoferul a fost reţinut”, a declarat primarul orăşelului Trier, Wolfram Leibe.

„Sunt mai mulți pietoni răniți, care au fost loviți de mașină. Mașina e blocată, șoferul a fost reținut”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Trier.

Potrivit ziarului Trier Volksfreund, un șofer ce conducea un SUV a lovit trecătorii și printre victime s-ar număra și niște copii. Oamenii din orașul Trier, din Renania-Palatinat, au fost rugați să evite zona din centrul orașului din motive de siguranță. Un număr mare de polițiști și mai multe ambulanțe s-au deplasat la fața locului.

La scenă au fost martori și români. Într-o filmare postată pe Youtube, se aude vocea unei femei care filmează urmările incidentului, în timp ce comentează în limba română.

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel

Un bărbat a lovit cu intenție poarta sediului Cancelariei Germaniei, în centrul Berlinului. Vehicul, miercuri dimineaţă, 25 noiembrie 2020, a intrat în coliziune cu poarta. Autorităţile suspectează acest incident cu motivaţia politică, afirmă surse citate de ediţia în limba germană a agenţiei Reuters şi de publicaţia Bild.

Vehiculul a lovit cu viteză poarta metalică a sediului Cancelariei Germaniei, care a fost avariată serios.

Autorităţile suspectează că ar fi vorba de un atac motivat politic, probabil de un protest faţă de restricţiile impune împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Conform imaginilor difuzate de presa germană, pe vehicul scrie: „Sunteţi ucigaşi de copii şi bătrâni. Opriţi politica globalizării!”.

Atentat terorist la Viena

Bărbaţii înarmaţi au atacat luni seară, 2 noiembrie, şase locuri din centrul Vienei, începând din faţa sinagogii principale. Martori au descris bărbaţii care trăgeau în mulţimile din baruri cu puşti automate, întrucât mulţi oameni profitau de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19.

Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile asupra centrului Vienei, comise luni seară şi pentru care ministrul austriac de interne a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut care a fost împuşcat de poliţişti, a declarat şeful poliţiei din capitala austriacă marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă, citat de Reuters.

În momentul atacului, străzile erau foarte aglomerate – mulți oameni profitând de temperaturile blânde și ieșind în la restaurantele și barurile din zonă.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.

Adauga un comentariu