Actualitate

Atentat la o moschee din Afganistan! Sunt mai multe persoane rănite și decedate- FOTO

Publicat: 12 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atentat la o moschee din Afganistan Sunt mai multe persoane rănite și decedate- FOTO
Atentat la o moschee din Afganistan

O explozie a lovit o moschee din zona Spin Ghar din provincia Nangarhar din estul Afganistanului în timpul rugăciunilor de vineri, rănind cel puțin 12 persoane, potrivit rezidenților și oficialilor talibani.

Un oficial taliban anonim a declarat agenției de presă AFP că explozia a provocat morți și răniți.

Un oficial taliban a confirmat faptul că sunt mai mulţi morţi şi răniţi după un atentat la o moschee din Afganistan

Conform declaraţiilor făcute de talibanul care a dorit să rămână anonim, atentatul de la moscheea din Afganistan s-a soldat cu rănirea și decesul a mai multor persoane

„Pot confirma o explozie în timpul rugăciunilor de vineri într-o moschee din districtul Spin Ghar”, a spus oficialul.

Qari Hanif, purtătorul de cuvânt al guvernului pentru provincia Nangarhar, a declarat agenției de presă Associated Press că bomba părea să fi fost plasată în moschee. Atal Shinwari, un rezident al zonei, a declarat pentru agenția de presă Reuters că explozia a avut loc în jurul orei 13:30, ora locală (09:00 GMT), când explozivele aflate aparent în interiorul moscheii au detonat. Un alt rezident a dat un cont similar. Un medic de la spitalul local a declarat pentru AFP că cel puțin trei persoane au fost ucise, potrivit Al Jazeera.  Niciun grup nu a revendicat încă responsabilitatea atacului.

ISIS a revendicat mai multe atentate teroriste din Afganistan

Statul Islamic din provincia Khorasan, ISKP (ISIS-K) – un afiliat al grupării armate ISIL (ISIS) – și-a revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri sângeroase în Afganistan de la revenirea talibanilor la putere în august.

Cel puțin 19 persoane au fost ucise și peste 50 au fost rănite într-un atac ISKP asupra unui spital militar din Kabul la începutul lunii noiembrie. Peste 120 de persoane au fost ucise în atacurile revendicate de ISKP la începutul acestui an asupra a două moschei populare în comunitatea minorității etnice Hazara. Cel mai grav atentat s-a produs în Afganistan în această vară în momentul în care trupele americane se retrăgeau din țară. Atentatul s-a soldat cu decesul a cel puțin 60 de persoane și rănirea a sute de civili și militari.

Talibanii au preluat conducerea din Afganistan după ce armata SUA a plecat

Talibanii au preluat puterea totală în contextul în care militarii SUA s-au restras din Afganistan. Toate instituțiile sunt controlate de aceștia care au promis un regim mai permisiv din punct de vedere al drepturilor oamenilor. Totuși, Uniunea Europeană rămâne fermă în fața preluării puterii în Afganistan a talibanilor și refuză să recunoască formarea noii țări. Noul Emirat Islamic al Afganistanului, cum au anunțat talibanii, nu se va axa pe un sistem democratic, conform valorilor occidentale.

Uniunea Europeană nu i-a recunoscut pe talibani și nici nu conduce negocieri formale cu aceștia, a declarat, sâmbătă, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o săptămână după ce insurgenții au preluat controlul asupra Afganistanului.

Adauga un comentariu