Boli si tratamente

ATENTIE! Ce inseamna daca vezi puncte negre in fata ochilor si cat de grav este

Publicat: 06 ian. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ATENTIE Ce inseamna daca vezi puncte negre in fata ochilor si cat de grav este
7
Aparitia punctelor negre in campul vizual nu trebuie neglijata. Aceasta problema poate fi semn al oboselii, insa alteori poate anunta probleme mai grave, precum glaucomul, afectiune care duce la orbire daca nu este tratata!
Din punct de vedere medical, punctele negre sunt numite miodezopsii. Acestea sunt conglomerate de resturi celulare in substanta gelatinoasa din interiorul ochiului (vitros). Ele se pot prezenta si sub forma unor firisoare sau scame, care plutesc in vitros.

Eyestil gel – lubrifiant ocular activ pentru sindromul de ochi uscat

Remediu pentru usturimile oculare
 

Semn al dezlipirii de retina
Ne putem confrunta cu aparitia punctelor negre atunci cand suntem obositi, cand avem o migrena, cand suferim un traumatism ocular sau cand avem o boala oftalmologica. In acest ultim caz, miodezopsia poate fi insotita si de alte simptome, precum vederea incetosata si neclara. Astfel de semne pot aparea in cadrul dezlipirii de retina, fiind nevoie de control oftalmologic imediat, deoarece aceasta complicatie poate duce la orbire. Aparitia de pete negre in campul vizual poate semnala si prezenta degenerescentei maculare legate de varsta, afectiune prezenta mai ales dupa varsta de 50 de ani. Degenerescenta maculara afecteaza nivelul maculei, zona centrala a vederii. Daca ai puncte negre in campul vizual periferic, la unul sau la ambii ochi, poate fi vorba despre glaucom. Boala care poate duce la orbire, glaucomul apare din cauza presiunii intraoculare marite, ceea ce favorizeaza compresia retinei si a fibrelor nervului optic. O complicatie a diabetului este retinopatia diabetica, afectiune care determina formarea unor vase de sange ce preseaza retina. In acest caz, pe langa punctele negre, mai pot aparea privirea incetosata si dificultatile de perceptie a culorilor.
Ce analize se impun
Pentru depistarea cauzelor care duc la aparitia punctelor negre, medicul oftalmolog poate recomanda urmatoarele analize:
examenul fundului de ochi – investigatie prin care se examineaza retina si vasele sale;
tonometria – prin care se termina presiunea interna a globului ocular;
– campul vizual – examineaza intinderea campului vizual, oferind informatii despre caile optice si despre retina.
Adauga un comentariu