Local

Atenție! Furnizarea de apă potabilă este întreruptă în comunele Victoria și Țigănași din județul Iași

Publicat: 24 nov. 2020
ApaVital Iași modernizează Stația de tratare din localitatea Sculeni, motiv pentu care furnizarea apei potabile este întreruptă timp de două zile
Sediul ApaVital Iași

ApaVital Iași realizează lucrări de modernizare a Stației de tratare a apei potabile din localitatea Sculeni. Astfel, locuitorii din comunele Victoria și Țigănași sunt atenționați să își creeze rezerve de apă potabilă suficiente pentru două zile. Până la sfârșitul acestui an, operatorul de apă și canalizare are de realizat zeci de intervenții în județul Iași

Locuitorii din comunele Victoria și Țigănași din județul Iași rămân fără apă potabilă timp de două zile ca urmare a modernizării Stației de tratare din localitatea Sculeni. Astfel, începând de mâine, 25 noiembire 2020, până vineri, 27 noiembrie 2020, furnizarea apei potabile va fi întreruptă. Reprezentanții ApaVital Iași recomandă clienților să își creeze rezerve de apă suficiente pentru a se descurca în aceste două zile.

„În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică la Stația de tratare a apei potabile din localitatea Sculeni, de miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 22:00, până vineri, 27 noiembrie 2020, ora estimată 13:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă pentru utilizatorii din comuna Victoria cu satele: Sculeni, Frăsuleni, Șendreni, Stânca, Luceni, Icușeni și pentru utilizatorii din comuna Țigănași, cu satele: Cârniceni, Țiganași și Mihail Kogălniceanu. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Rețeaua de canalizare va fi extinsă de către ApaVital Iași în următoarele luni

ApaVital Iași va avea mai multe intervenții în următoarele luni. Astfel, în perioada trimestrului IV 2020 și al trimestrului I din anul viitor, ApaVital Iași va realiza lucrări de extindere a rețelelor de canalizare și de înlocuire a rețelelor de distribuție apă potabilă. Se vor înlocui rețelele de distribuție și branșamente, montare hidranți în municipiul Iași, pe următoarele străzi: Macazului, fundac Aurora, Peneș Curcanul, Dr. N.Vicol, Fagului, Belvedere, Șipoțel, Tăcuta, Cazărmilor și Bucur. Totodată, se va face o rețea de canalizare la platforma stației de epurare Comtom Tomești, municipiul Iași.

Lucrările de extindere a rețelei de canalizare din Bucium vizează trei artere

În aceeași perioadă, se va extinde rețeaua de canalizare și rețeaua de apă pe strada Șt.O.Iosif, iar pentru strada Dealul Bucium și Teascului, municipiul Iași. ApaVital a acceptat deja oferta societății italiene Saga Energy SRL, cu sediul în județul Iași. Se vor realiza de asemenea lucrări de aducțiune și rețele de distribuție zona Șoseaua Bucium – Șoseaua Bârnova, inclusiv reabilitarea rezervorului de 500 de metri cubi Vișan, care se află în curs de autorizare.

Recent, ApaVital a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare din zona Bucium. Valoarea finală a contractului a ajuns la 658.461 de lei, fără TVA, aproximativ 140.000 de euro. Conform proiectului, extinderea se va realiza pe următoarele artere: străzile Șt.O.Iosif, Teascului și stradela Dealul Bucium. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1.260 de metri liniari, în timp ce rețeaua de distribuție se extinde cu 155 de metri liniari. Mai bine de jumătate din rețeaua de canalizare va trece prin strada Teascului.

Adauga un comentariu