Local

Atentie, ieseni! Saloanele Edy Valentino tepuiesc clientii – FOTO

Publicat: 03 ian. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ In Iasi s-a ajuns ca pana si in saloanele de infrumusetare sa se faca evaziune fiscala @ Desi unii se lauda cu o reclama puternica, patronii prefera sa nu afiseze preturile la vedere si nici sa elibereze bon @ Cei care trec pragul acestor saloane  se pot alege cu o teapa de zile mari, platind sume grase pentru servicii care in mod normal nu costa foarte mult

Din ce in ce mai multe saloane de infrumusetare din Iasi s-au pus pe pacalit clientii. Patronii cauta orice metoda pentru a mai scoate cate un ban in plus din portofelul iesenilor. Mai nou, au inceput sa-si ascunda preturile pentru serviciile oferite. Cu toate ca lista serviciilor prestate si a tarifelor practicate trebuie afisata in mod vizibil, cei care au astfel de saloane tin aceste informatii in locuri greu vizibile. Mai mult de atat, acestia sunt obligati sa precizeze exact toate operatiunile care descriu serviciul oferit clientilor. Un exemplu in acest sens este un renumit salon din Iasi, unde consumatorii trebuie sa ghiceasca suma unui tuns sau coafat. Este vorba despre Edy Valentino unde, in niciuna dintre locatiile sale, preturile nu sunt la vedere. In salonul situat pe bulevardul Primaverii, angajatii au ascuns preturile printr-o metoda ingenioasa. Lista serviciilor prestate este tinuta la loc sigur, lipita in interiorul unui dulapior care se afla la receptie. Lista este una intocmita de mana, cu pixul, astfel incat acestea pot suferi modificari in orice clipa, chiar si in timp ce clientul „este in lucru”. Totalul care trebuie achitat la final devine astfel un secret pana in momentul in care isi deschide portofelul. Insa aceasta nu este singura neregula depistata la saloanele Edy Valentino. Se pare ca evaziunea fiscala este la ea acasa in cadrul acestei firme. Clientii care trec pragul saloanelor pentru a beneficia de servicii nu ies cu bon fiscal. Patronii saloanelor de frizerie, coafura sau cosmetica care nu afiseaza preturile, risca amenzi usturatoare cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei.

Zeci de saloane amendate de OPC

Zeci de saloane de infrumusetare din Iasi au fost sanctionate anul trecut. In cadrul unei actiuni tematice, inspectorii de la Protectia Consumatorilor au derulat o razie printre acesti operatori. Ingrijorator este ca aproape toate locatiile verificate au fost sanctionate. Astfel, din cele 66 de saloane verificate, 57 au fost prinse pe picior gresit, fiind sanctionate cu 26 de amenzi, in valoare totala de 33.500 lei si 31 de avertismente. Cu ocazia acestor controale, comisarii de la OPC au constatat o lista lunga de nereguli. „Deficientele constatate s-au referit la neinformarea consumatorilor cu privire la anumite aspecte precum preturile practicate, riscurile previzibile ale serviciilor prestate, lipsa contractelor de dezinsectie si dezinfectie pentru spatiul de lucru, completarea incorecta a registrului de evidenta a sterilizarilor sau registrul de evidenta a operatiilor de sterilizare a instrumentarului nu este completat la zi. Controale au fost efectuate si ulterior perioadei tematicii, in vederea verificarii indeplinirii masurilor de intrare in legalitate dispuse de noi, constatandu-se ducerea la indeplinire a acestor masuri”, a declarat Marian Grigoras, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor – Regiunea Nord-Est.

Redactorii BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu administratorii saloanelor Edy Valentino, insa fara succes. Angajatul unuia dintre saloane a precizat ca nu poate oferi date despre acestia si nici macar un numar de telefon.

Adauga un comentariu